Postbezorgers en honden: meestal geen gouden combinatie. Maar in het geval van UPS pakjesbezorger Katie Newhouser en pitbull Leo was het liefde op het eerste gezicht. Toen het baasje van Leo overleed twijfelde Katie dan ook geen moment en nam ze de zorg voor haar geliefde hond op zich.

pakjesbezorger
Katie en Leo zijn nu onafscheidelijk | Foto: via Facebook Katie Newhouser

Katie is al vijftien jaar bezorger bij UPS. Door de jaren heen ontmoette ze tijdens haar rondes vele mensen én natuurlijk tal van buurthonden. Maar er was maar één hond haar absolute favoriet: Leo de pitbull.

Moeilijke start
Het leven van Leo begon niet makkelijk. Toen hij bij Tina, zijn oorspronkelijk baasje, terechtkwam, werd haar meteen duidelijk dat hij te vroeg bij zijn moeder was weggehaald. Tina nam de zorg voor Leo op zich en bracht hem met de fles groot. Ze werden een onafscheidelijk paar.

Maar Leo was niet alleen gek op Tina, ook met bezorger Katie werd hij dikke vrienden. Katie vertelt:

“Als hij mijn bus aan hoorde komen, begon hij te blaffen en aan de deur te krabbelen zodat ik uit zou stappen. Hij klom graag in de bus om lekker rond te snuffelen.”

Schok
Ook Tina en Katie waren hecht geworden. Toen Katie na een vakantie ontdekte dat Tina plots was overleden, was dat dan ook een enorme schok voor haar. Ze twijfelde geen moment en pakte de telefoon om de zoon van Tina te bellen. Omdat hij werkzaam is bij de marine, kon hij Leo tot zijn grote verdriet niet houden. Hoewel Katie al drie honden had besloot ze Leo in huis te nemen. En dat was de beste beslissing in haar leven. Hij is een echte aanwinst, zoals Katie zelf zegt:

“De hele sfeer in huis veranderde toen we hem thuis brachten. Hij is de grootste, meest geliefde hond die je ooit zal ontmoeten. Hij rende gelijk rond in de tuin met mijn honden.”

Soms verdrietig
Hoewel Leo een warm mandje heeft gevonden bij Katie, mist hij Tina nog steeds:

“Ik weet dat Leo Tina enorm miste toen hij hier kwam. Hij jankte de hele nacht voordat hij eindelijk in slaap viel. Het was echt hartverscheurend. Hij doet het nog steeds af en toe. Ik weet dat hij haar mist.”

Ondanks deze verdrietige momenten is Leo een heel gelukkige hond. Hij is hartstikke gek op zijn drie nieuwe vriendjes en huisgenootjes met wie hij graag speelt. Zijn favoriete spel? Dat is toch wel een stevig potje touwtrekken met zijn stiefbroertje Moose, een spelletje wat wel uren kan duren!

Bronnen: Pup Journal, One Green Planet ©AnimalsToday.nl Nadine van Wissen