Op zich zaten ze er best beschut, maar het nadeel van een afvoerpijp is dat er bij flinke regenval een hoop water doorheen gaat. Dit had de verdrinkingsdood kunnen betekenen van een nestje jonge poesjes, maar dankzij de vrijwilligers van Hope for Paws in Los Angeles werden de moederpoes en haar kittens gered. En daarbij speelde een modelautootje een belangrijke rol.

afvoerpijp
Mama Nutella met een van haar kittens | Foto: screenshot video Hope For Paws/YouTube

Hope for Paws kreeg aanvankelijk een melding binnen over gemiauw, in een afvoerpijp van een kleine 20 meter lengte. De vrijwilligers besloten om een kijkje te nemen en hoorden al snel dat er behalve een volwassen poes ook kleintjes in de pijp aanwezig waren. Om te zien hoe de dieren erbij zaten gebruikten de hulpverleners een op afstand bestuurbare speelgoedauto, voorzien van een camera.

Wattenstaaf
Uit de beelden bleek al snel dat ze gelijk hadden, waarna de reddingsactie begon. De dieren zaten op een onbereikbare plek, maar met behulp van een lange paal die werd omgebouwd tot een soort grote wattenstaaf wisten de redders als eerste de moederpoes uit de pijp te halen. De vier kittens zaten er op dat moment nog in en zij werden heel voorzichtig door de pijp geduwd, waarbij de beelden van de camera op het modelautootje hielpen om alles nauwlettend in de gaten te houden.

Volgens Hope for Paws ging het niet om een zwerfkat, en in de video is te zien dat de moederpoes zonder problemen een beetje kattenvoer van de vinger van een van de medewerkers likt.

Zoet
De dieren zijn allemaal liefdevol opgenomen door één van de vrijwilligsters van Hope for Paws. Omdat de eigenaar niet bekend is moesten ze natuurlijk namen krijgen, en die werden gebaseerd op het feit dat de poezenfamilie zo ‘sweet’ is: Mama Nutella, en de kittens Toffee, Snickers, Bonbon en Nougat. Ze krijgen nu de verzorging en liefde die ze zo hard nodig hebben.

Bekijk de reddingsactie in onderstaande video:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: One Green Planet ©AnimalsToday.nl Bart van Riel