Pure schoonheid zit in de kracht van de liefde tussen mens en dier, zoals bijvoorbeeld de band tussen een hond en zijn of haar baasje. Om Spaanse adoptiehonden in het zonnetje te zetten is Animal in Need op zoek naar modellen voor een bijzondere kalender. Niet gevuld met sexy mannen of vrouwen, maar met karaktervolle foto’s van senioren en hun hond.

kalender
Modellen gezocht (mens/hond) | Foto: via Animal in Need SCF/Facebook

Voor veel ouderen is een huisdier als een hond ontzettend belangrijk. Het geeft alleenstaande senioren de ‘verplichting’ om het dier dagelijks uit te laten en is daarmee een belangrijke reden voor contact met de buitenwereld. Thuis geeft het dier gezelligheid en liefde, al zijn dat dingen die natuurlijk voor mensen van alle leeftijden gelden.

Kwetsbare groep
Animal in Need wordt ondersteund door de Second Chance Foundation en maakt ieder jaar een kalender. Tot nu toe waren dat altijd mooie foto’s van de geadopteerde honden zelf. Voor de kalender van volgend jaar wil de stichting het een keer anders aanpakken, door senioren en hun hond(en) in beeld te brengen. Op Facebook schrijven ze:

“De verbintenis tussen mens en dier vangen in een foto. De liefde van een hond is grenzeloos en ook een zonder leeftijdsgrens. We hopen zo niet alleen aandacht voor de lieverds van Animal in Need te vragen, maar ook voor de soms vergeten groep ouderen in ons land. Een eveneens kwetsbare groep mensen, nog vol met liefde om te geven en tragisch genoeg soms gevangen in eenzaamheid. Onze ouderen en honden willen we symbool hebben staan voor de grenzeloze liefde van beide.”

kalender
Foto: via Animal in Need SCF/Facebook

La Línea
Animal in Need zet zich in voor de adoptie van gedumpte (zwerf)honden uit Spanje. In 2005 richtte de Spaanse stichting Prodean: Associación Protectora de Animales Pro-Derecho de los Animales (vertaald: vereniging ter bescherming van de rechten van dieren) een asiel op in La Línea de la Conceptión, in de buurt van Gibraltar, Zuid-Spanje. Het asiel werd pal naast een dodingsstation gevestigd, waar jaarlijks vele zwerfhonden hun einde vonden.

Animal in Need maakt het in Nederland mogelijk om zo’n Spaanse hond te adopteren, en met de kalender vragen ze aandacht voor hun werk. En ditmaal dus ook voor ouderen. Feitelijk is dit een ideale doelgroep, want gepensioneerden hebben natuurlijk veel meer tijd voor een hond dan wie lange dagen werkt. Daarom plaatsten ze de oproep:

“Heeft u een prachtige liefdevolle moeder, een charmante innemende buurman en willen die graag voor onze kalender vereeuwigd worden met een Koekebakker (de naam van de beheerder van het asiel in Spanje – red.), dan zien we heel graag uw foto tegemoet! Stuur uw foto naar Irma.neijman@gmail.com met daarbij graag een korte uitleg over de hoofdrolspeler (hond en mens).”

Voor meer informatie over het asiel in La Línea, zie de website van Animal in Need. Hier is ook informatie te vinden over de honden die wachten op een nieuw baasje en de procedure om er één of meer te adopteren. Het werk van Animal in Need is ook te volgen via Facebook.

Bron ©PiepVandaag Bart van Riel