Zes paarden die gebruikt werden voor toeristische trektochten zijn in Argentinië gered dankzij klachten van buren en dierenwelzijnsorganisaties. Deze dieren vertoonden tekenen van mishandeling. Ze werden gebruikt voor trektochten in de meest bruisende wijk van Buenos Aires, in Palermo.

trekpaarden
#GNvdD: Mishandelde trekpaarden gered in Argentinië | Foto: Pixabay

De openbare aanklager van Buenos Aires heeft zich over de zaak gebogen. Een rechter heeft de dieren in beslag laten nemen en opdracht gegeven om ze te laten behandelen door een dierenarts. Daarnaast zullen de dieren voorlopig niet terug mogen naar hun eigenaar, maar blijven in de zorg van de politie. De eigenaar van de paarden is verplicht om de kosten te dragen voor de zorg én de behandelingen door de dierenarts.

De eigenaar had een vergunning om de paarden te gebruiken voor toeristische trektochten. De dieren verbleven buiten de trektochten echter in erbarmelijke omstandigheden. De paarden waren in een slechte conditie en waren aan lichamelijke mishandelingen onderhevig.

Minder trektochten
In Buenos Aires worden steeds minder trekpaarden gebruikt voor toeristische tochten. Dit komt doordat er vanuit de samenleving meer kritiek is op het gebruik van deze dieren die lange dagen maken en vaak in de zon moeten staan zonder eten of drinken. Volgens wet 14.346 moeten de paarden voorzien zijn van water en mogen ze niet uren in de zon staan. Dankzij deze wet is het voor dierenwelzijnsorganisaties makkelijker geworden om dergelijke gevallen van dierenleed aan de kaak te stellen.

Bronnen: Ecoticias, La Nacion @AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer