De wereldwijd opererende organisatie Humane Society International (HSI) heeft meer dan 30 honden gered van de hondenvleeshandel in Zuid-Korea. Daar zijn ze gefokt met als doel om opgegeten te worden.

meer dan 30 honden gered
De hondjes zijn hun redders erg dankbaar | Foto: screenshot video ABC News

Kelly O’Meara van HSI vindt het schandalig en kan er maar één ding over zeggen:

“Dit moet stoppen!”

Totdat de honden worden omgetoverd in een maaltijd, verblijven ze op een zogeheten ‘dog farm’. En dat klinkt veel mooier dan het is. Ze zijn geboren en getogen in kleine bedrade kooien. Ze zitten met zoveel op elkaar dat ze vaak niet kunnen gaan zitten of liggen. Hun eten? Bedorven voedsel dat restaurants als afval beschouwen. Water krijgen ze niet. De honden verblijven in alle weersomstandigheden in de kooien. In de winter voelt het als leven in een koelkast. Doordat ze op draad zijn, hebben ze niet eens enige bescherming tegen de wind.

De geredde honden zijn naar Watauga Humane Society, in Noord-Carolina, gebracht. Daar worden ze met enorm veel liefde overspoeld, in de hoop dat er snel een huisje voor ze gevonden wordt. Sinds begin 2015 heeft HSI een nieuwe strategie aan hun campagne toegevoegd om een einde te maken aan de dog farms in Korea: één ‘boerderij’ per keer sluiten. Vertegenwoordigers van HSI werken met in Zuid-Korea met lokale dierenactivisten samen en zijn er, sinds de komst van hun nieuwe strategie, in geslaagd om 5 boerderijen te sluiten. Hoe ze dit doen? Ze onderhandelen met de boeren en overtuigen hen om op een andere manier brood op de plank te brengen. Zo is een dog farm veranderd in een boerderij met handel in bosbessen en een andere ‘boer’ is van honden kweken overgestapt op het kweken van chilipepers. Weer een andere boer is gestopt met zijn hondenhandel en is nu, met hulp van HSI, een waterbedrijf gestart.

Het is een klein begin, als je bedenkt dat er duizenden dog farms in Zuid-Korea bestaan, maar het zijn nu toch al zo’n 5000 honden die dankzij HSI kunnen gaan genieten van een echt hondenleven!

Humane Society International
Humane Society International is een van de weinige organisaties die wereldwijd bezig is met de bescherming van alle soorten dieren; zoals laboratoriumdieren, boerderijdieren, gezelschapsdieren en wilde dieren.

Bronnen: ABC News, Occupy for Animals, Ohmidog! ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen