In juni bracht de organisatie DutchGalgoLobby een bezoek aan een heel bijzondere galgo. Zo bijzonder dat hij een beroemdheid is geworden. Hij heeft ook een eigen facebookpagina. En dat is niet onterecht want deze galgo heeft letterlijk de dood in de ogen gekeken. Maar door zijn ongekende wilskracht en levensdrang heeft hij bewezen dat niets onmogelijk is als je er maar hard genoeg voor vecht. Deze bijzondere galgo is Lauren!

galgo
Lauren, de galgo die niet kon lopen, en nu kan rennen | Foto: DutchGalgoLobby

Onze medewerkster Estefanía Pampín was in Rome en maakte van de gelegenheid gebruik om Lauren te bezoeken. Dat was een geweldige en hartverwarmende ervaring. Lauren is het gezicht geworden van de Spaanse galgo nadat hij in Zuid-Spanje als een stuk vuil werd afgedankt. Net als hij worden jaarlijks meer dan 50.000 galgo’s gedumpt en/of gedood na het jachtseizoen, als ze niet meer goed genoeg presteren voor de jacht. Toen hij gevonden werd kon hij door zware mishandeling alleen zijn kop en ogen bewegen. Hij was ook sterk vermagerd en had grote wonden op zijn poten en rug. Hij werd door Fundación Benjamín Mehnert opgevangen, een opvang in Zuid-Spanje die jaarlijks honderden galgo’s redt en opvangt, en zij besloten voor zijn leven te vechten.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Het was onbekend of hij het ging redden maar Lauren bleek een vechter te zijn. Vier maanden kreeg hij dagelijks fysiotherapie voor hij zelf zijn pootjes kon bewegen. Na maandenlange revalidatie leerde hij weer lopen. En in Rome zagen we hem zelfs rennen, en best hard ook! Lauren bezit een ongekende wilskracht en levensdrang.

galgo
Lauren en Estefanía op de bank | Foto: DutchGalgoLobby

Hij is dol op andere honden en is ook een beetje de baas in huis. En hij houdt enorm van zijn bank. Hij gaat iedere dag vooruit. En de verhalen over Lauren op zijn facebookpagina YoSoyLauren blijven vele harten raken. Lauren leert ons niet op te geven en altijd te blijven vechten.

Bekijk hier een video van Lauren terwijl hij rent!

Persbericht DutchGalgoLobby