In onderstaande video is te zien hoe acht volwassen konijnen voor de eerste keer buiten komen en gras voelen. Deze konijnen zijn gefokt als proefdier en hebben hun hele leven in kleine kale kooien doorgebracht. Dankzij Mino Valley Farm Sanctuary, een organisatie en opvang die zich inzet voor verwaarloosde en mishandelde (boerderij)dieren in Noord-Spanje, zijn ze nu eindelijk vrij.

laboratorium
Screenshot YouTube

De Spaanse organisatie heeft de konijnen gered van het slachthuis, want dat is waar ze zouden eindigen. Volgens de organisatie is het niet duidelijk wat voor experimenten de dieren hebben ondergaan, maar er is duidelijk te zien dat ze geleden hebben. Na een leven te hebben doorgebracht in kooien en laboratoria kunnen de konijnen nu eindelijk genieten van een vrij bestaan.

De acht konijnen zijn veilig opgevangen bij Mino Valley Farm Sanctuary en krijgen daar de tijd om bij te komen van alles wat ze doorstaan hebben.

Geniet van de mooie en vooral hartverwarmende beelden in het filmpje.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.