In een eerder bericht op PiepVandaag werd al duidelijk dat dieren veel te lijden hebben onder de hevige bosbranden in het zuiden van Australië. Het natuurgeweld treft ook de koala’s, die vanwege hun traagheid niet altijd ontsnappen aan het vuur. Gelukkig zijn er altijd mensen bereid om de dieren te helpen en in onderstaande video’s is te zien hoe bezorgde mensen koala’s wat extra water geven in tijden van extreme hitte.

water
Foto Credit: broken_puzzle via Compfight cc

De Australische Colin Phil Cook heeft een video op YouTube geplaatst waarin hij een koala wat water geeft. Hij schrijft daarbij dat hij het arme diertje tegen kwam en het op deze manier probeerde te helpen. In het filmpje is te zien hoe de koala gulzig het aangeboden water drinkt en het duidelijk nodig heeft.

Ook YouTube-gebruiker abuckle plaatste een video van een zeer dorstige koala.

Op Facebook plaatste de in Zuid-Australië wonende Kerry Goldsworthy een video van een koala die ze vond in haar achtertuin. Het diertje lag uitgeput achter de vuilnisbak, waarschijnlijk op zoek naar verkoeling. Kerry besloot om de arme koala te helpen door het te drinken te geven en beschrijft daarbij dat het dier 15 minuten aan een stuk water dronk om daarna weer een boom in te klimmen.

Koala’s staan er normaal gesproken om bekend bijna niet te drinken: de dieren eten namelijk eucalyptusbladeren die voldoende vocht bevatten. Maar door de aanhoudende hitte, waardoor ook de bosbranden worden veroorzaakt, is het zo droog dat de eucalyptusbomen bijna geen water bevatten. Het is goed om te zien dat, ondanks alle ellende en de heftige bosbranden in Australië, er altijd mensen bereid zijn om de dorstige koala’s te helpen.

Bronnen: The Dodo, Mashable ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk