De gehandicapte kater Vincent kan weer vrolijk spinnen. Wereldberoemd is hij inmiddels met zijn metalen kattenpootjes die gemaakt werden met een 3D-printer.

metalen pootjes
Vincent kan eindelijk lopen dankzij zijn prothese | Foto: screenshot video

Met de prothese kan de drie jaar oude Vincent eindelijk weer zelfstandig rondlopen en daar geniet hij overduidelijk van. Twee jaar geleden ontfermde Cindy Jones zich over de kater met twee pootjes. Hoe het arme dier zijn pootjes is kwijtgeraakt, is niet bekend.

Emily, Cindy’s dochter, studeert diergeneeskunde en besloot de kater mee te nemen naar Iowa. Daar ontmoette ze Mary Bergh die bereid was Vincent te opereren. Het orthopedisch bedrijf voor dieren BioMedtrix produceerde door middel van een 3D-printer twee metalen pootjes. Hulpstukken zoals deze kosten normaal gesproken duizenden dollars, maar het bedrijf doneerde de pootjes aan Vincent.

Niet lang na de operatie kon Vincent weer lopen. Eigenaresse Cindy zegt dat Vincent nu eindelijk een “blije kat” is geworden. De operatie is inmiddels alweer een paar maanden gelden en Vincent rent vrolijk rond in huis. Het enige dat hij niet kan is springen.

Uiteindelijk zullen de pootjes van de kater, als de botten eraan gewend zijn, geleidelijk verlengd worden tot de normale hoogte. Er zijn volgens dierenarts Mary maar 25 dieren op de wereld die metalen pootjes hebben zoals Vincent.

De video van Vincent is inmiddels een ware hit geworden omdat mensen zo ontroerd zijn door zijn verhaal.

Bekijk zijn video hier:

Bron: HLN.be ©PiepVandaag.nl