Het leven van kat Roux begon niet al te best. Doordat ze gehandicapt ter wereld kwam, besloot haar baasje haar naar het asiel te brengen. Omdat ze haar twee voorpootjes mist waren haar kansen op adoptie niet groot. Tot iemand met een hart voor alle katten, perfect gebouwd of niet, haar zag en op slag verliefd werd.

voorpootjes
Kat Roux mist twee voorpoten en een stuk staart, maar geniet van het leven | Foto: Lil’ Bunny Sue Roux Facebook

Een asielmedewerker nam contact op met een vriendin die bij een dierenartspraktijk werkt, waarvan ze dacht dat zij wel interesse zou hebben in het speciale katje. Haar gevoel was juist: zodra Jackie Deak Akey het diertje op een foto zag wist ze dat dit haar maatje zou worden en nam haar mee naar huis. Sindsdien gaat deze bijzondere kat door het leven als Lil’ Bunny Sue Roux, afgekort Roux. Ze is vernoemd naar een konijn (bunny), omdat haar gespring wel iets weg heeft van het gehop van een konijn.

Akey:

“Ik heb begrepen dat haar vorige eigenaar haar naar het asiel bracht, omdat ze haar drolletjes niet goed kon begraven in de kattenbak. Dit brak mijn hart, want ze probeert dat zo goed mogelijk te doen met haar twee stompjes. Die zijn alleen niet lang genoeg.”

Als je leest dat een kat maar liefst twee poten moet missen, kun je je afvragen of ze nog wel een dierwaardig leven kan lijden. Zodra je de beelden bekijkt zie je dat dat inderdaad mogelijk is en volgens de dierenarts heeft Roux geen pijn. Met haar twee stompjes weet ze zich prima te redden. Ze doet bijna alle dingen die een andere kat ook kan en, het allerbelangrijkste, heeft duidelijk plezier in het leven. Ze heeft zelfs geen rolstoel nodig.

Gelukkig heeft Roux, dankzij een echte dierenliefhebber, de kans gekregen op het leven dat ze verdient. Wil je meer over haar lezen, volg haar dan op haar Facebookpagina.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde