Een jongeman heeft een kat gered van de bevriezingsdood. Hij zag het beestje aan de kant van de weg, bedekt door sneeuw, en bedacht zich geen moment.

Kat gered van bevriezingsdood
Kat Nika werd gered van een nare bevriezingsdood | Screenshot video CatPusic

Op een koude, sneeuwachtige reed Slava rond in zijn auto, toen hij een een bevroren bal bont aan de kant van de weg zag liggen. Het bleek een katje te zijn! Auto’s reden voorbij maar niemand stopte. Slava probeerde de kat aan te raken, maar ze schrok en sprong in een boom om zich te verbergen. Slava reed zijn auto naar de andere kant van de weg en benaderde de kat opnieuw. Ze zat in de sneeuw, roerloos en doodstil.

“Ik wist meteen dat het een dier was en dat het zou bevriezen als ik niets zou doen. Het was zo ontzettend koud, dus ik wikkelde haar in een handdoek en bracht haar naar de auto. Ik draaide de verwarming op de hoogste stand om de vorst op haar vacht te laten verdwijnen.”

Veilig en warm
Hij bracht de poes, genaamd Nika, naar het huis van zijn vader. Samen maakten ze naast de verwarming een warm bed voor haar klaar. Nika was zo blij om veilig en warm te zijn, dat ze spontaan begon te spinnen en haar redder bedankte door haar koppie tegen zijn handen te wrijven.

Een bezoek aan de dierenarts
Na een tripje naar de dierenarts wist Slava dat zijn Nika ongeveer zes maanden oud was. Haar staart was zo lang bevroren geweest dat deze geamputeerd moest worden, maar kleine Nika onderging de operatie heel dapper.

“Ik denk dat ze verdwaald was en door de zware sneeuwval niet genoeg kracht had om zich voort te bewegen. Op de een of andere manier voelde ze dat ik haar kwam helpen. Ze was geduldig, klaagde niet en gedroeg zich gewoon ontzettend lief.”

Twee weken later was Nika al een hele andere kat en begon ze haar karakter steeds meer te tonen. Volgens Slava is het een hele actieve kat, het liefst is ze alleen maar aan het spelen en rennen. Nika is ondertussen acht maanden oud en het pluizige meisje heeft een gelukkig leven in een liefdevol huis.

Bekijk hieronder Nika’s verhaal in een prachtig filmpje:

Bron © Animals Today Sophie Janssen