De 10-jarige Connor Jaynes verkocht al zijn speelgoed om geld in te zamelen voor zijn zieke hulphond Copper. Hij twijfelde geen seconde, toen hij hoorde hoeveel geld nodig was voor de behandeling. Het hele huis werd afgespeurd; geen speelgoedje werd overgeslagen. Hondenbaasjes zullen de onvoorwaardelijke liefde herkennen. Want er is niets materialistisch dat belangrijker kan zijn dan je eigen hond.

hulphond
Connor verkocht al zijn speelgoed om de medische kosten voor zijn hulphond Copper te kunnen betalen | ©Jennifer Jayne

Toen Copper nog een pup was, was hij een tijdje futloos. De periode was van korte duur, waardoor de familie Jaynes er niets achter zocht. Uiteindelijk bleek het wel degelijk iets ernstigs te zijn. De doberman is gediagnostiseerd met het wobblerssyndroom: een ziekte waarbij het zenuwstelsel wordt aangetast. Hierdoor lopen de dieren die het syndroom hebben wankel en ongecoördineerd. De behandeling is helaas kostbaar. Toen Connor hoorde dat zijn viervoeter hulp nodig had, had hij meteen een plan. Zijn moeder vertelt hierover:

“Hij rende naar zijn kamer en verzamelde al zijn speelgoed bij elkaar. Hij was vastberaden, want zijn grote vriend Copper gaat voor alles. Behalve zijn speelgoed, verkocht hij ook limonade. Hij verkocht het aan de kant van de weg, om extra geld in te zamelen.”

Steun
Niet alleen de liefdevolle band is de reden dat Connor zo betrokken is met zijn hond. Copper is namelijk ook zijn emotionele steun. De tienjarige jongen kampt met paniekaanvallen en heeft chronische hoofdpijn. Zijn hulphond is zo’n grote steun, dat hij het zonder hem lang niet zo goed zou volhouden. Copper stelt zijn baasje bijvoorbeeld gerust door op hem te liggen als hij een paniekaanval krijgt.

De paniekaanvallen krijgt Connor vaak ’s nachts, waardoor hij het zelf niet altijd door heeft. Copper was dan ook de eerste die ontdekte dat Connor met de aanvallen kampte. Op een nacht blafte hij Connors ouders wakker. Sindsdien zijn zij zich van hun zoons PTSD bewust. Zelfs een arts had hier niet achter kunnen komen, maar door Coppers opmerkzaamheid kwam het boven water. Zijn moeder vertelt:

“Het voelt zo vertrouwd dat onze zoon altijd een bewaker bij zich heeft. Het is moeilijk om medicatie te krijgen tegen dit soort ziektes. Maar met Copper aan zijn zijde weet ik dat Connor veilig is.”

Kans
En of het verkochte speelgoed de kosten kan dekken? Niet helemaal, maar dankzij donaties lukt dit wél. De familie Jaynes zette online een GoFundMe-campagne op, en de opbrengsten zijn hoger dan ze ooit hadden verwacht. Inmiddels is er zelfs meer dan de kosten van de behandeling opgehaald. Dankzij zijn liefdevolle familie en betrokken donors, heeft Copper nog een kans om te overleven.

Bron: Good News Network ©Animals Today Varja Dijksterhuis