Modemerk Hart N Dagger laat zien dat het een groot hart heeft voor dieren door te kiezen voor patches van vegan leer op al hun nieuwe denim.

Hart N Dagger
Patch van nepleer – Hart N Dagger | Foto: via PETA

Nadat ze door PETA US op de hoogte werden gesteld van het feit dat bij koeien die gebruikt worden voor leer de keel wordt doorgesneden in slachthuizen terwijl de dieren nog bij het bewustzijn zijn, besloot Hart N Dagger, dat wordt beheerd door rocker Jon Bon Jovi, snel om alle dierenhuiden gebruikt in haar kledinglijn te vervangen met innovatieve, modieuze vegan versies. PETA-woordvoerder Yvonne Lemmen is blij met deze beslissing:

“Animals are no longer livin’ on a prayer, dankzij Jon Bon Jovi. PETA ontvangt iedere dag berichten van consumenten die op zoek zijn naar vegan-friendly modemerken en nu hoort Hart N Dagger daarbij door er voor gekozen te hebben om alleen vegan leer van hoge kwaliteit te gebruiken op haar denim. Medelevende consumenten applaudisseren de overstap.”

Hart N Dagger
Jon Bon Jovi in 2009 | Foto: publiek domein

Zonder verdoving
PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit “dieren zijn niet van ons om te dragen” – geeft aan dat miljoenen koeien, van wie de huiden worden gebruikt voor leer, brandmerken, staart couperen, onthoorning en castratie moeten doorstaan – allemaal zonder verdoving. Om leer te maken van dierenhuiden zijn 130 verschillende chemicaliën nodig – waaronder cyanide – en leerproductie zorgt voor de uitstoot van enorme hoeveelheden broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering.

Persbericht PETA