Wie herinnert zich niet ‘onze’ Valentina uit Spanje? Galga Valentina werd vorig jaar op 14 februari gered, tijdens de opname van de Animals Today-documentaire ‘Broken Spirit – The galgo’s last run’, over het vreselijke leven van Spaanse galgo’s en podenco’s. Hoofdredacteur Karen Soeters leerde Valentina kennen en beloofde haar dat het allemaal goed zou komen. En dan gebeurde ook. Ze werd naar Nederland gehaald, waar ze een nieuwe kans kreeg, en een nieuwe naam (Sierra). Maar voor ons zal ze altijd Valentina blijven…

Valentina
Valentina (Sierra) tijdens haar vakantie op de Veluwe, juli 2017

Lieve Karen,

Je hebt al een poosje niets van mij gehoord. Dat komt omdat ik hard aan het oefenen was om een gezellige huishond te worden, zonder stress. Dat lukt inmiddels al heel aardig. Ik ben nu zelfs voor het eerst van mijn leven op vakantie.

Gelukkig laat Amy, mijn grote voorbeeld, zien hoe alles moet. Ik was eerst erg gespannen om weer in een ander huis te moeten wonen, maar gelukkig zijn mijn nieuwe baasjes bij mij gebleven. We wandelen veel en ik beleef steeds iets nieuws. Ik ontmoet andere mensen en dieren en er zijn hier zelfs konijnen. Mijn herinneringen zeggen dat ik ze zou moeten vangen, maar dat mag dan weer niet, helaas…

Ik kan nog steeds niet geloven dat de meeste mensen goed zijn en ik schrik nog snel van onverwachte dingen. Maar zoals je op de foto kunt zien kan ik nu vol vertrouwen naar de toekomst kijken. Ik durf zelfs een beetje ondeugend te zijn.

Ik weet heus nog wel dat ik mijn nieuwe leven aan jou te danken heb. Weet dat ik daar elke dag van geniet. Voor altijd je “petehond”.

Valentina

Valentina
Valentina (Sierra) en Amy aan het strand, februari 2017

Broken Spirit
Karen Soeters maakte samen met Monique van Dijk Armor en Estefanía Pampín Zuidmeer de documentaire ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’, over het lot van de Spaanse galgo. Bekijk de documentaire hieronder, ook voor een eerste kennismaking met Valentina:

©AnimalsToday.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.