De inwoners van de stad Villa Monte Castillo, in de Peruaanse woestijn Piura, hebben zich voorgenomen om te gaan zorgen voor de 100.000 bomen die nu aan het groeien zijn na de overstromingen van februari en maart van dit jaar. Het gaat hier om uiterst zeldzame regenval in dit woestijnachtig gebied. De ministerie van Landbouw greep deze kans om 20 kilo zaden te planten als onderdeel van een herbebossingsproject. De bossen die eerder in deze regio groeiden zijn verdwenen door illegale houtkap. De zware regens boden onverwachte nieuwe kansen voor dit gebied.

Bos
Bos groeit in Peruaanse woestijn | Foto: Minchioletta Flickr via Compfight cc

De Nationale Dienst voor Bos en Wilde Dieren (SERFOR) bevestigt dat het bos aan het groeien is. Het gaat hier om een bos bestaande uit voornamelijk johannesbrood bomen. Sterker nog, de nieuwe bomen trekken nu al dieren aan, zoals reptielen en vogels. Isaísas Ipanaque, voorzitter van de vereniging Benjamín del Campo, die zorg zal dragen voor de bomen, zegt:

“We gaan de bomen van water voorzien zodat ze gaan groeien en ons in de toekomst schaduw zullen geven, ook ons vee heeft daar baat bij. SERFOR geeft ons de hoop dat we goed gebruikt zullen kunnen maken van onze bossen, die helaas in het verleden zijn gekapt.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Piura ligt op zo’n 1000 kilometer ten noorden van Lima. Bij de hevige regenval en overstromingen dit jaar kwamen minstens 18 mensen om het leven en werden 14.000 huizen, 46 scholen, drie ziekenhuizen en 8600 hectare landbouwgrond verwoest.

Bron: La Chispa, Diario Correo ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.