Een klein hondje heeft het leven van een babydolfijn gered, nadat zij hem op een strand in Wales vond. De dolfijn was gestrand en kon zelf niet meer terug naar zee komen. Als er niet was ingegrepen, zou de dolfijn zijn gestorven.

babydolfijn
Het gestrande dolfijntje | Foto: screenshot video

Het baasje van Leia, zoals het hondje heet, vertelt:

“Ik was foto’s aan het maken van het prachtige landschap, toen ik mijn hond verderop op het strand hoorde blaffen. Het was duidelijk dat ze iets had gevonden!”

Toen hij dichterbij kwam, realiseerde hij dat Leia een babydolfijn had gevonden, die vast zat op het strand. Hij hielp het dolfijntje heel voorzichtig terug de zee in, terwijl hij de reddingsactie op video vastlegde.

“Ik ben een tijdje op de plek gebleven, om er zeker van te zijn dat hij niet terugkwam. Zodra ik weer bereik had met mijn mobiele telefoon, heb ik met de kustwacht gesproken en zij rapporteerde het aan het wetenschapsteam. Dit kleine diertje heeft geluk gehad, aangezien er verder helemaal niemand aanwezig was.”

De redder van het dolfijntje heeft hem Buddy genoemd. De échte held van de dag was uiteraard hondje Leia. Zonder haar had haar baasje de gestrande babydolfijn nooit opgemerkt en was het dier zeker komen te overlijden.

Bekijk hieronder een video van de reddingsactie:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.