Een hondje is deze week van een verdrinkingsdood gered op het strand van Pinar de Castellón, Spanje. Gelukkig waren er hulpverleners op het strand die gelijk konden ingrijpen.

verdrinkingsdood
#GNvdD: Hondje gered van verdrinkingsdood in Spanje | Foto: Denis Moynihan Flickr via Compfight cc

Het hondje liep samen met zijn baasje over de pier toen het dier plotseling in het water viel. Het dier was erg geschrokken door de val, en raakte in paniek: het begon water in te slikken. Strandhulpverleners werden opgeroepen om het dier uit het water te halen. Eenmaal ter plekke werd het dier bewusteloos uit het water gehaald en meegenomen door een aanwezige ambulance. Een hulpverlener die ter plaatse was:

“Het dier was bewusteloos toen we het uit het water haalden, omdat het veel water had binnengekregen. We hebben het zuurstof gegeven en gedurende enige minuten gereanimeerd tot het dier tekenen vertoonde van herstel. We hebben hem stabiel kunnen krijgen.”

Dankzij hulp van de lokale politie werd er een dierenartspraktijk gevonden die het hondje kon ontvangen. Het dier werd vervolgens uitgebreid onderzocht. Gelukkig is het goed met het hondje gekomen dankzij het snel optreden door de aanwezige strandhulpverleners en politieagenten. Gewoonlijk staan zij klaar op het strand om mensen in nood te helpen. Gelukkig twijfelden zij geen moment om het dier te helpen, en gebruikte ze zelfs de aanwezige ambulance om het hondje naar de dierenartspraktijk te vervoeren.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Mensen die op het strand aanwezig waren lieten aan de Spaanse media weten dat ze erg blij waren dat de hulpverleners zo snel tot actie kwamen. In Pinar de Castellón hadden ze tot nu toe nooit zo’n urgent geval met een dier op het strand gezien. Ze waren opgelucht dat de hulpverleners nog aanwezig waren in verband met het mooie weer. Straks, met de komst van de winter, zullen de hulpverleners het strand verlaten tot de zomer.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.