Het was koud op oudejaarsavond en het vroor dat het kraakte in Michigan (VS). Bob ging naar buiten om nog wat hout te halen voor de open haard. Er lag een laag sneeuw en eenmaal buiten gleed Bob uit en brak zijn nek. En zonder zijn hond Kelsey had hij dit niet overleefd.

nek
Kelsey | Foto: screenshot video FOX News/YouTube

Bob maakte een lelijke smak en kon zich niet meer bewegen. Schreeuwen lukte nog wel, maar het was al vrij laat en zijn buren wonen een kilometer verderop. Niemand hoorde hem roepen, maar Bob’s golden retriever Kelsey wel.

Mis

Kelsey wist natuurlijk meteen dat er iets mis was met zijn baasje, want waarom zou hij anders zo hard roepen en in de sneeuw blijven liggen? Vanaf dat moment week de hond niet meer van Bob’s zijde. Kelsey ging half op Bob liggen en hield hem met zijn lichaam warm. Ook likte hij het gezicht van Bob, en daardoor voorkwam de hond dat zijn baas bevriezingsverschijnselen opliep.

Na een flinke tijd roepen verloor Bob zijn stem en het bewustzijn. Een trieste start van het nieuwe jaar, dat ongemerkt aan Bob voorbij ging. Gedurende 20 uur bleef Kelsey waken bij Bob, en al die tijd zorgde de hond ervoor dat Bob niet bevroor.

Eieren

Het was puur toeval dat de volgende dag, op 1 januari, een van de buren langskwam om een paar eieren te lenen. Bob werd naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek uit de foto’s dat zijn nek gebroken was. Maar wonder boven wonder bleek de man ook geen enkele vorm van bevriezing te hebben, terwijl het flink onder nul was al die tijd.

nek
Kelsey is een held! | Foto: screenshot video FOX News/YouTube

Volgens de artsen van het ziekenhuis had Bob zijn val niet overleefd als Kelsey er niet was geweest. De hond werd daarna een lokale, vervolgens een landelijke en zelfs internationale beroemdheid. Vanwege zijn trouw en liefde voor de baas heeft Kelsey zijn heldenstatus meer dan verdiend.

Bekijk hieronder een korte reportage over Kelsey en zijn baas, gemaakt door het Amerikaanse FOX News:
.

.
Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel