De bijna 1,5 jaar oude Australische hond Gigi viel tijdens een wandeling in een diepe mijnschacht vol met oud ijzer, maar ze was er niet zo goed vanaf gekomen als haar verzorgers de verleiding hadden weerstaan om de hond te verwennen met lekkere dingen. Het ‘maatje meer’ van de hond, haar overgewicht, was haar redding.

overgewicht
Gigi | Foto: screenshot video 9 News Melbourne/Facebook

Tijdens een wandeling met haar verzorgers zette Gigi de achtervolging in op een vos en kwam ze ongelukkig terecht in een verlaten mijnschacht in de Australische staat Victoria. Ze viel 12 meter de diepte in. De schacht lag vol met golfplaten en oude palen, waardoor ze verwondingen aan haar heup opliep.

De Country Fire Authority, het plaatselijke reddingsteam, kwam eraan te pas: een lid van het team liet zich eerst in de schacht zakken om Gigi in een harnas te hijsen, vervolgens werd ze met touwen omhoog getild. Bekijk de reddingsoperatie in de nieuwsvideo van 9NEWS Melbourne die op Facebook werd geplaatst:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Geluk gehad, maar…

Een grote jaap op Gigi’s heup moest gehecht worden. Jorge Baron, Gigi’s dierenarts, geeft aan dat ze geluk heeft gehad door haar overgewicht. Wel benadrukt hij dat honden met een extra laagje vet niet per se gezonder zijn, want overgewicht kan leiden tot allerlei klachten en chronische aandoeningen. Toch heeft het Gigi in dit geval waarschijnlijk wel geholpen.

Ze moet nog een aantal weken met een kap rondlopen, maar het gaat in ieder geval al een stuk beter met de Australische veedrijver. Bovendien, zegt haar verzorger Ray Martin, heeft ze een hoop vrienden gemaakt met de brandweerlieden.

Bron:

©AnimalsToday.nl Emma