Dankzij een chip werd Texaanse zwerfhond Honey na zeven jaar herenigd met zijn dolgelukkige eigenaar. De lokale opvang en dierenhulporganisaties benadrukken het belang van chippen om meer honden en hun eigenaars op deze manier te kunnen helpen.

Hond
Hond na zeven jaar terug bij baas | Foto: Facebookpagina Animal Care Services

Zwerfhond Honey werd als zwerver van straat gehaald in de Texaanse stad San Antonio, en naar een lokaal asiel van de Animal Care Services gebracht. Daar bleek tijdens een standaard controle dat de goudbruine hond gechipt was.

Dankzij de gegevens op zijn chip waren medewerkers van de dierenopvang in staat om contact op te nemen met de eigenaar van Honey, die hem vele jaren eerder had geadopteerd. Al voordat de routine gezondheidscontrole van Honey goed en wel was afgerond, en hij de hoognodige vaccinaties had gekregen, stond zijn baasje al bij de opvang op de stoep.

Om te zien of Honey zijn laatste eigenaar zou herkennen, werd hij naar haar toe gebracht. Medewerkers van Animal Care Services schreven later op Facebook over de onverwacht emotionele hereniging.

Honey reageerde inderdaad op de uitroep van de vrouw en kwispelde, maar de vrouw barstte zelfs in tranen uit en sloot hem in haar armen. Ze bleek zo emotioneel te reageren omdat haar geliefde huisdier -tot dat moment- al bijna zeven jaar werd vermist. “Aanschouw de kracht van de microchip”, aldus Animal Care Services in de post over de hereniging op sociale media. Want vooral met dank aan het chippen en registreren van Honey bij zijn adoptie, kon deze wonderbaarlijke hereniging plaatsvinden.

In Nederland is het sinds 2013 verplicht om honden te laten chippen en registreren. Dat voorkomt veel leed, omdat niet alleen honden en hun eigenaren sneller kunnen worden herenigd bij vermissing, maar bijvoorbeeld ook de illegale handel van honden hiermee beter bestreden kan worden.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Merel Roks