Een Duitse herder in de Amerikaanse staat Florida is een ware held: het dier leidde de brandweer naar kinderen in een brandend huis, even buiten de stad Orlando. De hond redde hiermee de levens van de kinderen die vastzaten in het huis. Als de herder er niet was geweest, waren de kinderen ongetwijfeld om het leven gekomen.

brandend huis
Held Maxx in actie bij brandend huis | Foto: Seminole County Sheriff’s Office/Facebook

Plaatsvervangend korpschef van de Seminole politie:

“Het was absoluut opmerkelijk hoe de familiehond de brandweerlieden naar binnen leidde. Het heeft absoluut hun levens gered.”

Slapen
Het vuur ontstond terwijl de familie in het huis lag te slapen. Buren, die het huis in brand zagen staan, hebben snel de brandweer gebeld en sloegen met een stoel een raam in. Zij konden Margo Feaser, moeder van de twee kinderen en politieagent, uit het brandende huis redden.

Toen de brandweer arriveerde werd de voordeur opengebroken en zo kon de vader van het gezin worden gered. De kinderen, een 2-jarig meisje en haar 4-jarige broer, sliepen in een andere kamer. Maxx, een vroegere politiehond, leidde de brandweer door de dikke rook naar de kinderen. Het 4-jarige jongetje ademde niet meer en moest worden gereanimeerd. Hij en zijn zusje werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De Seminole Sherrif’s Office schrijft in een persverklaring:

“Maxx, de familiehond, heeft de brandweerlieden geassisteerd door ze door de dichte rook naar de locatie van de twee kinderen te leiden.”

Held
Het huis van de familie Feaser is geheel verwoest door de brand, maar gelukkig bleken alle vier de menselijke gezinsleden stabiel en ook het vijfde gezinslid, Duitse herder Maxx, is veilig.

Maxx is een echte held! En het gaat goed met hem, zoals blijkt uit onderstaande video:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor