Een Amerikaanse pitbullterriër uit Texas heeft van de brandweer en de dierenbescherming een onderscheiding en een hondentaart ontvangen voor het redden van het leven van zijn eigenaar.

eigenaar
Hond Astro ontvangt medaille voor redden van zijn eigenaar | Foto: Facebookpagina El Paso Fire Department

Astro alarmeerde een buurtgenoot toen zijn baasje in een medische noodsituatie verkeerde. De brandweer heeft een foto van Astro – die door de brandweer per ongeluk Cosmo is genoemd – op Facebook en Twitter geplaatst met daarbij het volgende bericht:

“De slimme pup ging gelijk op zoek naar hulp. Een goede samaritaan zag Astro en probeerde dichterbij te komen, Astro leidde hem naar zijn eigenaar en de hulpdiensten werden gebeld. Dankzij Astro was de brandweer in staat de patiënt te helpen en te vervoeren, waardoor zijn leven werd gered.”

 

Bij de medaille-uitreiking liet Enrique Duenas-Aguilar van de brandweer weten dat Astro cruciaal was voor het redden van het leven van zijn eigenaar:

“Hij begon te blaffen en rond te rennen. En dat was het moment waarop iemand hem zag. De buurtgenoot dacht dat Astro in de problemen zat en probeerde dichterbij te komen, maar toen begon Astro steeds verder te bewegen en kon zo de buurtgenoot naar zijn eigenaar, die in nood verkeerde, leiden. Zonder zijn hulp was de eigenaar misschien wel nooit gevonden.”

Volgens Duenas-Aguilar probeerde Astro zelfs in de ambulance te springen om mee te gaan met zijn eigenaar. Ramon Herrera van de El Paso Animal Services (dierenbescherming) geeft aan dat Astro een echte held is.

“Astro is niet alleen een vriend, hij hielp zijn eigenaar ook toen die hem het meest nodig had. Hij is echt een voorbeeld voor andere pitbulls. Astro is een pitbull en dat is een van de rassen die het meest in het asiel zitten.”

Bertha Martinez, de eigenaar van Astro, zegt dat zij en haar familie verrast waren door de heldendaad van hun hond. Astro is helemaal niet getraind voor het alarmeren van mensen in het geval van een noodsituatie.

“We hadden in nog geen miljoen jaar kunnen bedenken dat Astro zoiets zou doen.”

Bertha Martinez en haar familie adopteerden Astro een jaar geleden nadat zij hem op straat zagen zwerven. Voor de adoptie was Martinez zelf bang voor pitbulls en er nog helemaal niet zeker van of ze Astro voor langere tijd zouden houden. Maar nu hij het leven van haar zoon heeft gered blijft hij voor altijd bij hen.

“Als je goed voor je hond zorgt en hem geen pijn doet dan worden ze net zoals Astro.”

Bron:

©AnimalsToday.nl Lianne Raat