De vijf maanden oude pup Annabelle was door haar 20-jarige baasje achtergelaten in de hete auto terwijl hij boodschappen deed. Na een half uur bevrijdde de politie het beestje uit de auto. De betreffende baas heeft afstand van haar gedaan en Annabelle is nu geadopteerd door een jong stel.

hete auto
Happy end voor Annabelle | Foto: Austin Animals Center/Facebook

De 20-jarige Chandler Bullen liet pup Annabelle achter mijn zijn auto terwijl hij boodschappen deed in een winkelcentrum in Texas. Toen de politie na een half uur arriveerde om de pup te redden, was de temperatuur in de auto opgelopen tot ruim 37 graden Celsius. Het zonnedak werd gedeeltelijk geopend, de politie opende de deur met een bandenlichter en de pup werd eruit gehaald.

Onverklaarbaar letsel
Annabelle was in slechte conditie. Ze had niet alleen last van de hitte, maar zat ook onder de vlooien en had onverklaarbaar letsel. Ze werd meteen naar het Austin Animal Center gebracht en de politie zocht Chandler in het winkelcentrum op en arresteerde hem. Op de vraag waarom hij zijn hond in de auto liet op een warme dag antwoordde hij:

“Ik wilde geen brandstof verspillen.”

Afstand gedaan
Chandler moest al snel voor de rechter verschijnen en die besliste dat Annabelle terug mocht naar hem, onder de voorwaarde dat hij de kosten die het Austin Animal Center had gemaakt voor de zorg over Annabelle terug zou betalen. Ook moest hij bewijzen dat hij met Annabelle naar een dierenarts was geweest en de zorg zou krijgen die ze nodig had. In plaats van de kosten te betalen aan Austin Animal Center, koos Chandler ervoor om Annabelle op te geven. Nog geen uur nadat Annabelle beschikbaar werd gesteld voor adoptie, meldde een jong stel zich al voor haar. Ze waren op slag verliefd geworden en hadden een aanvraag ingediend om haar te mogen adopteren.

Annabelle heeft nu een nieuwe familie, en hoewel een baasje die zijn hond afstaat vaak geen goed nieuws is, heeft het in Annabelles geval fantastisch voor haar uitgepakt.

Bronnen: I Heart Dogs, Austin Animals Center ©AnimalsToday.nl Sophie Janssen