Gideon Kidd (10) houdt veel van honden. Als hij er een tegenkomt kan hij het niet nalaten om hem te aaien en met hem op de foto te gaan. En aan de foto’s te zien, vinden de honden hem ook geweldig.

Gideon
Honden vinden het leuk om met Gideon te poseren | Foto: publiek domein

Bij elke foto beschrijft hij in een paar regels de naam, leeftijd, achtergrond en het unieke karakter van de hond. Eerst stelt hij zichzelf voor:

“Mijn naam is Gideon. Ik ben een jongen van 10 jaar oud en ik hou van honden aaien. Dit zijn foto’s van de honden die ik heb geaaid.”

Hij toont zich een ware hondenkenner, zoals hij die eigenaardigheden van de honden in woorden weet te vangen:

“Ik aai Gryphon. Hij is een 1-jarige labrador-bull-terrier-mix.  Gryphon is zo knuffelig, dat zijn eigenares haar huisregels veranderde en hij op de bank mocht liggen. Hij brengt haar graag haar spullen die hij overal vindt, zoals een gymbroek, sokken, schoenen en karton.”

 

Chihuaha-fanclub

Gideon’s favoriete ras is chihuahua. Hij zit zelfs in een chihuaha-fanclub, die gestart is door een vriend.  En natuurlijk heeft hij zelf ook huisdieren: 2 woestijnratten, 2 katten en een hond die Walter heet.

I’ve Pet That Dog

Gideon heeft vanaf 2016 al 779 honden geaaid. Zijn liefde werkt aanstekelijk, want inmiddels heeft  hij als ‘I’ve Pet that Dog’ op sociale media honderdduizenden volgers. Het is dan ook hartverwarmend om zijn grappige foto’s en hondenbio’s te zien. Gideon:

“Elke hond heeft een verhaal.”

Je kunt Gideon en de honden die hij ontmoet volgen via Instagram, Twitter en Facebook.

Bron:

©AnimalsToday.nl Liesbeth Riekwel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.