Toen de vrijwilligers van Stichting Dierenopvang Bosnië in april 2015 een reis maakten naar hun vaste project, het asiel van Orasje, ontmoetten zij een paar geweldig leuke straathonden bij het hotel. Zuco en Gara zijn inmiddels ‘geholpen’ en maken het uitstekend.

Orasje
Asielmedewerker Bahn met de geneutraliseerde straathonden Zuco en Gara | © St. Dierenopvang Bosnië

Het leven van zwerfhonden in Bosnië is zwaar. Veel te vaak worden ze beschouwd als ongedierte, en het gevaar ligt overal op de loer. Toch worden er ook grote en kleine stappen gezet, om de omstandigheden voor deze dieren te verbeteren.

Suze Steenbergen:

“Een moeder en haar pup woonden tegenover het hotel; de pup is door mensen geadopteerd en woont nu in Orasje in een huis. Svjetlana, de beheerster van het asiel, was van plan de moederhond zo snel mogelijk te laten steriliseren, om te voorkomen dat er nog meer pups geboren zouden worden. Ook de mooie bruine reu die naast het hotel op een terrein leeft zou worden gecastreerd.

We zijn dan ook heel erg blij om ze samen te zien, met een kap om hun hals, omdat ze van de hechtingen af moeten blijven! Beide zijn met succes geholpen en maken het fantastisch. Ze zullen weer terug gaan naar hun vertrouwde plek, waar Svjetlana ze iedere dag voer brengt en ze nauwlettend in de gaten houdt. Precies zoals wij het graag zien.

We hopen dat ze nog lang, gezond en gelukkig zullen zijn in Orasje, het zijn twee schatten van honden.”

De twee honden speelden een rol in dit filmpje dat de organisatie al eerder maakte:

Bron: Stichting Dierenopvang Bosnië ©PiepVandaag.nl