Puppy Emerson was nog maar zes weken oud toen hij bij een asiel achtergelaten werd. Hij vocht daar voor zijn leven om diverse ernstige ziektes te boven te komen, waaronder het parvovirus. Gelukkig liep het heel goed af voor de dove pup, die niet zomaar opgaf.

dove pup
Emerson vocht voor zijn leven | Foto: NFR Maine/Facebook

Personeelsleden van het dierenasiel in Maine vertellen dat de puppy niet alleen doof bleek te zijn, maar ook leed aan toevallen en het zeer besmettelijke parvovirus. Ondanks al deze ellende bleek Emerson een vechter. De behandelingen sloegen aan en de strijdlustige puppy werd beter.

Zoektocht

Het asiel plaatste een bericht voor adoptie op Facebook in de hoop dat er een permanent huisje voor de zwarte labrador-mix gevonden werd. Er kwamen diverse reacties binnen, maar bij de reactie van Nick Abbott wisten de medewerkers van het asiel dat dit het allerbeste thuis voor de puppy zou zijn.

blinde puppy
De dove pup Emerson | Foto: NFR Maine/Facebook

Ontmoeting

De 31-jarige Abbott zegt dat hij vooral erg geraakt was door het verhaal van Emerson omdat het hondje doof is en hijzelf ook. Nick wilde Emerson graag ontmoeten, omdat ze elkaar – vanwege hun gelijksoortige hoorproblemen – direct zouden begrijpen. Toen Nick en zijn moeder de ruimte binnenkwamen waar Emerson zat, ging het hondje meteen aan de voeten van Nick zitten. Het was direct duidelijk: deze twee horen bij elkaar.

https://www.facebook.com/nfrmaine/posts/2173710292721927

Sprookje

Abbott en Emerson wonen nu drie maanden bij elkaar en laten harten van over de gehele wereld smelten via sociale media. Abbott leert Emerson gebarentaal, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Binnen een week na de adoptie kende Emerson het teken om te gaan zitten al.

Emerson leert erg snel en inmiddels kent hij de gebarentaal voor zitten, liggen, wachten en komen. Aan een aantal andere tekens wordt nog gewerkt. Het is bijna overbodig om te zeggen dat het asiel dolblij is met deze succesvolle adoptie. Het asielverhaal van Emerson verdiende een sprookjesachtige afloop en dat heeft hij gekregen!

dove puppy
Emerson en Nick hebben het goed samen | Foto: NFR Maine/Facebook

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp