Eén van de dikste katten van het Verenigd Koninkrijk heeft uiteindelijk haar permanente paleisje gevonden. Dit werd ook echt wel tijd, aangezien de ongezond dikke kat tot vier keer toe werd teruggebracht naar het asiel. Mitzi is inmiddels flink afgevallen.

dikke kat
Een te dikke kat kan suikerziekte krijgen | Foto (illustratief, niet de kat uit het verhaal): publiek domein

Helen Lecointe, manager van Woodside Animal Welfare Trust Shelter, waar de kat steeds weer terugkeerde:

“Het is zo’n treurig verhaal en dan vooral voor Mitzi zelf.”

Telkens waren er redenen, buiten Mitzo om, waardoor ze terugkwam. Eén eigenaar overleed, veranderende leefomstandigheden in haar nadeel en een eigenaar werd ernstig ziek.

https://www.facebook.com/WoodsideAnimalSanctuary/posts/10155446786824653:0

Nieuwe eigenaren

Uiteindelijk werd Mitzi geadopteerd door een familie die haar al een jaar kende. Deze nieuwe eigenaren bleken familie te zijn van een eerdere eigenaar. Toen deze eigenaar overleed, wilde deze familie Mitzi heel graag in huis nemen. Helaas lieten de omstandigheden dat toen niet toe. Nu echter wel!

De nieuwe eigenaren verhuizen op zeer korte termijn naar een nieuw huis. Tot die tijd blijft het asiel nog even zorgen voor de gezette kat.

Dikke kat

Inmiddels is het pluizige ‘beestje’ 9 jaar oud. Ze werd uitgeroepen tot één van de dikste asielkatten van het Verenigd Koninkrijk toen ze door de Woodside Animal Welfare Trust gevonden werd. Op dat moment woog ze bijna 8 kilogram (zo’n 2 keer haar aanbevolen gewicht). Na een grondig en streng dieet weegt Mitzi nu net geen 5 kilogram.

De medewerker van het asiel hebben geen idee hoe ze aan al dat overgewicht is gekomen, maar vermoeden dat ze, tijdens haar periode als zwerfkat, continue gevoerd is door mensen.

Many of our supporters will remember Mitzi who was in our care last year. She arrived as the heaviest cat we have ever…

Geplaatst door Woodside Animal Welfare Trust op Zaterdag 25 augustus 2018

Mitzi goes viral

Het verhaal van van dikke kat Mitzi ging viraal nadat haar foto op de site van het asiel verscheen. Haar verhaal ging daarna nogmaals viraal toen het asiel, via sociale media, op zoek ging naar een permanent huisje voor haar.

Asielmanager Lecointe vertelde BBC News dat er vanuit de gehele wereld adoptieverzoeken binnenkwamen. Vanuit de Verenigde Staten, Zweden en vanuit het Midden-Oosten wilden mensen haar heel graag een warm mandje bieden. Uiteindelijk werd Mitzi geplaatst bij mensen die haar en haar speciale (dieet)wensen al kenden.

Zorgen voor Mitzi is geen gemakkelijke taak. Ze heeft een streng dieet, moet de enige kat in huis zijn en er mogen geen kleine(re) kinderen in haar buurt zijn.

Schootkat

Als ze eenmaal gewend is in haar paleisje dan heeft ze de liefste persoonlijkheid. Ze heeft tijd nodig om aan het huis en de mensen te wennen, schrijft Natalie Laratt (nichtje van een vorige, helaas overleden, eigenaar) onder het Facebookbericht van het asiel.

“Voor mijn tante was Mitzi een schootkat, die tot het einde toe aan haar zijde is gebleven.”

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.