Een dierenkliniek in de Amerikaanse staat Texas behandelt dieren, die slachtoffer zijn geworden van de verwoestende orkaan Harvey, 3 maanden lang gratis. Tot nu toe heeft dierenkliniek Emancipet in Houston maar liefst 1500 katten en honden gratis veterinaire zorg geboden in de afgelopen twee maanden en ze gaan er nog zeker een maand mee door.

hond bij dierenkliniek
Dieren in het door orkaan Harvey getroffen gebied krijgen gratis veterinaire zorg | Foto: Pixabay

Orkaan Harvey was de eerste verwoestende orkaan die aan land kwam in de Verenigde Staten sinds orkaan Wilma in 2005. Op 26 augustus 2017 kwam Harvey aan land bij Rockport, Texas, nabij Houston. Veel mensen raakten hun huis kwijt en ook dieren hadden ernstig te lijden onder het natuurgeweld.

Dierenkliniek Emancipet biedt dieren in het getroffen gebied gratis behandelingen, zoals sterilisaties/castraties, vaccinaties, chippen, en behandelingen tegen hartworm. Maar ook ademhalingsproblemen, huid- en oorinfecties en wonden worden gratis behandeld.

Dankzij de financiële steun van de Alex and Elisabeth Lewyt Trust heeft de Humane Society of the United States (HSUS) nog eens tientallen extra veterinaire specialisten naar Houston gestuurd, om het team van Emancipet te helpen. HSUS-directeur Wayne Pacelle:

“Harvey heeft een enorm harde klap uitgedeeld aan families die op of onder de armoedegrens leven, waardoor het een nog grotere uitdaging is om in levensbehoeften te voorzien, waaronder die van hun geliefde huisdieren. We weten hoeveel huisdieren betekenen voor hun families en het is ons doel om alle leden van de familie bijeen te houden”.

Bron: GoodNewsNetwork ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor