De wereld is een Sumatraanse neushoorn rijker! Twee weken geleden is in Indonesië een jong ter wereld gekomen, waarmee deze zeer bedreigde diersoort weer een sprankje hoop heeft op een toekomst.

De wereld is een Sumatraanse neushoorn rijker
De wereld is een Sumatraanse neushoorn rijker | Foto: screenshot video The Straits Times/YouTube

Sommige diersoorten zijn inmiddels zo zeldzaam geworden, dat iedere geboorte reden is om een fles bubbels open te trekken. De laatste dag voor oktober kondigde de Indonesische regering de geboorte aan van een vrouwelijke Sumatraanse neushoorn. Ze kwam ter wereld in het Sumatran Rhino Sanctuary.

De blije geboorte brengt de in gevangenschap levende populatie van deze uiterst zeldzame diersoort op 10. De wilde populatie wordt geschat op hooguit 34-47 individuen, waardoor Sumatraanse neushoorns tot ’s werelds meest bedreigde diersoorten behoren.

De wereld is een Sumatraanse neushoorn rijker
Elk nieuw kalf geeft hoop | Foto: screenshot video The Straits Times/YouTube

Elk nieuw kalf dat wordt geboren geeft de hoop dat de soort nog een generatie zal voortbestaan. Maar er zijn genetische problemen, want alle in gevangenschap levende mannetjes zijn nauw aan elkaar verwant, waardoor inteelt op de loer ligt. Plannen om meer neushoorns te vangen zijn gestrand en de wilde populatie verdwijnt langzaam.

Eén Sumatraanse neushoorn rijker!

Maak in onderstaande video kennis met dit sprankje hoop in moeilijke tijden:
.

.
Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR