De Clooneys, George en zijn vrouw Amal, hebben 10.000 dollar geschonken voor de verzorging van negen honden, die door de organisatie Camp Cocker Rescue zijn gered. De honden waren achtergelaten in de Mojavewoestijn door een ‘achtertuinfokker’ uit Sherman Oaks in Californië (VS), en hadden dringend verzorging en medische hulp nodig.

Clooneys
Foto: screenshot video Camp Cocker Rescue/YouTube

Op Facebook schrijft Camp Cocker Rescue uit Los Angeles over de donatie van de Clooneys:

“Enkele genereuze sponsoren hoorden over de slechte conditie van de negen honden en besloten om een ‘pootje’ te helpen. De medische kosten lopen met de dag op, zeker toen we ontdekten dat een van de honden geopereerd moet worden.”

Vreugdedansje
Camp Cocker Rescue vangt cocker spaniels op en is volledig afhankelijk van donaties, die doorgaans bestaan uit bedragen van 5 tot 25 dollar. De organisatie is dan ook dolgelukkig met de schenking van 10.000 dollar door de Clooneys:

“Nadat we allemaal een vreugdedansje hebben gedaan vroegen we de donoren of ze het goed vonden dat we hun naam bekend zouden maken. En daar stemden ze mee in.”

Maar het goede nieuwsverhaal is nog niet ten einde. George en Amal Clooney hebben laten weten dat ze vanaf nu iedere donatie, tot een bedrag van 10.000 dollar, zullen verdubbelen. Het is bekend dat de twee dierenvrienden zijn, want met kerst gaven ze een geredde terriër aan George zijn ouders. Ook vertroetelde George 18 jaar lang een varken dat bij hen woonde.

Adopteer!
Het is geweldig om te lezen dat beroemdheden hun geld gebruiken voor goede doelen, en dat ze een hart voor dieren hebben. En het verhaal toont ook aan hoe belangrijk het is om dieren uit een opvang te adopteren, omdat ze vaak een naar leven achter de rug hebben en allemaal een kans verdienen op en nieuw en gelukkige leven bij mensen die van ze houden.

Dus als je nadenkt over het aanschaffen van een huisdier: ga dit weekend eens langs bij een asiel, laat je goed informeren, en neem dan een weloverwogen besluit om een of meerdere dieren te adopteren. Ze verdienen het!

Bekijk hieronder de video die de Clooneys deed besluiten om de honden te helpen:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: One Green Planet ©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.