Onderstaande video komt uit een documentaire over Noord-Amerika en laat zien hoe een jonge berggeit zijn moeder kwijtraakt tijdens het oversteken van een rivier. Het kost het geitje veel moeite en levert zenuwslopende beelden op, maar we kunnen gelukkig verklappen dat het jonge dier veilig de overkant haalt.

geitje
Foto: screenshot YouTube

Amerikaanse berggeiten, ook wel sneeuwgeiten genaamd, komen voor in het rotsgebergte van de Rocky Mountains. Met diepe valleien en steile bergtoppen is het een uitdagende plek om te leven. Gelukkig zijn deze geiten daarop aangepast en kunnen ze klimmen als geen ander. Woeste rivieren met stroomversnellingen moeten zo nu en dan ook getrotseerd worden door de geiten, wat in de video is terug te zien.

In het filmpje is te zien hoe de moedergeit voor gaat en aan haar jong laat zien hoe het moet. Het jonge geitje volgt niet gelijk en na wat twijfel besluit het dan toch om de sprong te wagen. Het jonge dier kan de woeste stroming maar net weerstaan, en na een aantal spannende momenten zijn moeder en jong weer herenigd.

Bekijk de spannende beelden in onderstaande video (en weet dat het goed afloopt):

Bron: The Rainforestsite ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.