Natuurbeschermers in Calgary, Canada, krabden zichzelf eens even flink achter de oren. Ze vonden een schattige babybever moederziel alleen op een heel ongewone plek. Hoe kwam het daar terecht, en hoe konden ze het dier het beste helpen?

babybever
De babybever is zijn moeder kwijt geraakt, maar werd gelukkig op tijd gevonden door dierenbeschermers van AIWC | Foto: screenshot video

Het harige beestje werd eind juni helemaal alleen gevonden aan de top van een heuvel. Hij zat onder een boom op een golfbaan van de Calgary golfclub, was gewond aan zijn staart en ver weg van het water. Holly Duvall, directrice van Alberta Institute voor Wildlife Conservation (AIWC), waar het diertje op dit moment verblijft:

“Wij vermoeden dat hij is opgepikt door een roofdier die hem vervolgens weer heeft laten. Het is niet normaal voor een bever van deze leeftijd om nu al gescheiden te zijn van zijn ouders. Hun band is normaal gesproken heel hecht.”

Volgens Duvall is de bever tussen de vier en zes weken oud en past hij zich goed aan zijn nieuwe omgeving aan, ondanks de verwondingen aan zijn staart. Een paar keer per dag wordt de kleine man meegenomen naar het zwembad om te drinken en te badderen.

“Het is een typische bever, hij houdt van water. Hij vindt het ook heerlijk om na zijn bad gekamd te worden en dat is een goed teken.”

Omdat het nog een jong is, krijgt hij voedingssupplementen speciaal voor bevers, aangevuld met wilgen- en populiertakken.

“Het zou goed voor hem zijn om op te groeien met andere bevers, maar we kennen geen andere organisatie in de buurt die ook bevers opvangen.”

Op dit moment is AIWC, samen met andere organisaties, de mogelijkheden aan het verkennen voor zorg op lange termijn, tot het dier kan worden vrijgelaten.

“Als alles goed met hem blijft gaan, zullen we wel zo’n twee tot drie jaar voor hem blijven zorgen. Op dit moment gaat het in ieder geval ontzettend goed met hem en daar zijn we erg blij mee.”

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen