Een Aziatische leeuw is door parkwachters gered nadat het dier in een 18 meter diepe put was gevallen bij een boerderij in India. Met behulp van touwen is de leeuw omhoog getakeld en in een tijdelijke kooi gehuisvest, om daarna te worden onderzocht en weer vrij te laten. Bekijk de spannende redding in onderstaande video.

put - leeuw uit put gered
Foto: screenshot video

De Aziatische leeuw, ook wel bekend als de Perzische of Indische leeuw, is een bedreigde diersoort en is net iets kleiner dan de Afrikaanse leeuw. Deze 8 jaar oude leeuw liep rond op de boerderij van Badhabhai Rabari in India en gleed uit in de put vol met water. Het dier moest watertrappelen totdat de parkwachters kwamen en een bed van touwen naar beneden hebben laten zakken. Hier kon de leeuw op steunen en met behulp van touwen om het lijf omhoog worden getakeld.

Voorkomen
Ondanks de val was de leeuw in goede conditie. Voor alle zekerheid is het dier wel naar een opvang gegaan om het te observeren. Na het incident is er tegen de eigenaar van de boerderij Badhabhai vertelt dat hij het beste een muur om de put kan bouwen, om dit soort ongelukken te voorkomen.

Bekijk de heldhaftige redding van de leeuw in onderstaande video:

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.