Hoewel de aanleiding verre van vrolijk is, een overleden eekhoorn, is het effect dat dit diertje had op de agenten van het Omaha Police Department in Nebraska (VS) wel heel bijzonder. Toen zij ontdekten dat ‘hun’ eekhoorn niet meer in leven was toonden ze hun respect voor het dier en zetten de plek af waar ze het beestje vonden.

overleden eekhoorn
OPDsquirrel | Foto: OPDOfcBossman/Twitter

We kennen allemaal wel zo’n dier. Met grote regelmaat zit er een reiger op één en dezelfde plek te vissen, of een kat die iedere dag langs komt gewandeld voor een aai. Ongemerkt kun je een band krijgen met zo’n vaste bezoeker, en dat overkwam de eerder genoemde agenten ook.

Nootjes en zonnepitten
Al jaren kreeg het politiebureau bezoek van een eekhoorn, die rondscharrelde op het parkeerterrein. De agenten bouwden een band op met de eekhoorn, die zelfs een eigen Twitteraccount kreeg. De eekhoorn at bijna uit hun hand en zij bleek dol te zijn op rijstkoekjes, nootjes en zonnepitten. Maar een week geleden veranderde opeens alles, want de eekhoorn, OPDsquirrel genaamd, werd dood aangetroffen op het parkeerterrein.

Respect
En toen bleek dat de ‘bonken’ van agenten een heel klein hartje hadden, want zij toonden hun respect voor het dode beestje door de hoek af te zetten alsof het de plek van een misdrijf betrof. Ook toonden ze openlijk hun emoties via de sociale media, en dat leverde ze veel positieve reacties op. In één van de berichten op Twitter lijkt een agent zelf een gebedje te prevelen voor de zo geliefde eekhoorn.

Dierenliefde
Wat precies de doodsoorzaak is geweest is onbekend. Het kan zomaar dat OPDsquirrel al op leeftijd was en tijdens zijn gescharrel op het parkeerterrein opeens de geest gaf. De politie heeft aangegeven geen onderzoek naar zijn dood te starten, maar hun dierenliefde en verdriet om de dode eekhoorn is wat ons betreft hartverwarmend.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.