In Alaska heeft de aanstaande zomer afgelopen weken al flink toegeslagen. Niet alleen voor mensen kan de hitte ondraaglijk zijn, ook dieren hebben er natuurlijk last van, zoals de eland met haar twee kalfjes in de onderstaande video. Maar gelukkig vonden zij een welkome verkoeling.

afkoeling
Eindelijk afkoeling! | Foto: screenshot video

Het was een rustige zonnige zondag toen Candice Helm in de bebouwde kom van Eagle River een door de hitte bevangen elandenmoeder zag lopen vergezeld door twee kalfjes. De dieren hadden duidelijk last van de hoge temperaturen, want ze sjokten maar wat rond op zoek naar afkoeling.

Sproeier
Wanneer er geen wind staat kunnen de temperaturen tussen de huizen flink oplopen. Voor de bewoners is er natuurlijk het zwembad om in te plonzen of een koude douche, maar een oververhitte eland moet het dan toch hebben van vriendelijke mensen die een handje helpen. Dus besloot Candice de tuinsproeier voor de grasmat aan te zetten. Dit leverde een aandoenlijk schouwspel op, waarbij de kalfjes heerlijk door het sproeiende water dartelden en de tijd van hun leven hadden. Ook hun moeder, die toch erg oplettend was dat haar kinderen niets overkwamen, genoot zichtbaar van het koele water.

Welkom
Behalve dat Candice Helm oog had voor het welzijn van de elanden was ze ook in staat om de dieren op beeld vast te leggen. Dankzij deze video kunnen we meegenieten met de kalfjes en hun moeder, die nu weten waar ze welkom zijn als ze het door de warmte niet langer volhouden:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van RielWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur