Een vossenjong werd anderhalve week geleden aangereden bij Pevesney Bay, in Engeland. Wonder boven wonder herstelde ze beter dan verwacht en kon ze zondagavond weer worden vrijgelaten. Dit was een emotioneel moment voor de vrijwilligers, omdat de moeder haar jong opwachtte.

aangereden vossenjong
Hersteld en op weg naar het vrije leven | Foto: Facebook East Sussex WRAS

Om 11 uur ’s avonds werd East Sussex Wildlife Rescue and Ambulance gebeld, omdat een jong vosje was aangereden. De meldster bleef bij het diertje tot de hulpverleners arriveerden. Samen waren ze getuige van de poging van het moederdier om het vosje te redden.

De dame die het vosje vond en hulp inschakelde, lichtte toe op de Facebookpagina van East Sussex WRAS:

“We konden niet geloven dat de moedervos haar jong over de stoep sleepte om het diertje in veiligheid te brengen. Ze wilde haar niet verlaten, het was prachtig om te zien.”

aangereden vosje
Het aangereden vosje was er slecht aan toe | Foto: Facebook East Sussex WRAS

Toch was het noodzakelijk dat het vosje werd opgepakt en meegenomen naar het dierenziekenhuis. Het diertje was er slecht aan toe. Ze werd met spoed behandeld door de dierenartsen en op de intensive care gelegd. Het was maar zeer de vraag of ze het zou overleven.

Ernstige verwonding
Een dag later was het vosje nog in leven, maar het was duidelijk dat ze een hersenschudding had. De hele dag werd ze goed in de gaten gehouden en helaas ging het eind van de dag heel slecht, ze kreeg toevallen. De dierenarts besloot het vosje te verdoven. Omdat men bang was dat er weer zulke aanvallen zouden volgen zodra de verdoving was uitgewerkt, werd een bed neergezet. Zo konden medewerkers ook ’s nachts bij het vosje blijven.

De volgende dag bleef ze onder verdoving, zodat haar hersenen de tijd kregen om te genezen. Later op de dag begon ze zowaar te eten en kreeg ze een grotere kooi. Het ging steeds beter; haar medicatie werd stopgezet en ze kreeg een groter verblijf. Toch kreeg ze nog een flinke terugval op woensdag, waardoor ze weer verdoofd moest worden.

Moeder wacht haar jong op
Desondanks was ze zondag gelukkig weer in orde, en beet ze fel van zich af! Daarop werd besloten dat ze voldoende hersteld was om weer uitgezet te worden. Zondagavond brachten de dierenhulpverleners haar terug naar de plek waar ze gevonden was. Een heel bijzonder moment, want moedervos wachtte haar jong op. Toen het vosje werd vrijgelaten verdween ze samen met haar moeder in het donker.

Bron: East Sussex WRAS ©Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.