Een koala in Langwarrin, Melbourne (Australië), had donderdag zijn dag niet. Het arme dier werd gedesoriënteerd langs de weg aangetroffen en was waarschijnlijk aangereden. Hij kon nog net in een boom klimmen en verloor daar het bewustzijn.

koala
Foto Credit: WisteriaLane via Compfight cc

Dierenhulporganisatie Wildlife Victoria werd ingeschakeld en deed een beroep op de plaatselijke brandweer. De koala moest men namelijk eerst uit de hoge boom zien te krijgen om hem te kunnen verzorgen.

Met een hoogwerker lukte het een brandweerman de bewusteloze koala te bereiken. Hij wierp het bewegingloze dier naar beneden, waar het in een deken werd opgevangen door zijn collega’s.  Daarna paste een medewerker van Wildlife Victoria hartmassage en mond-op-mondbeademing toe en diende de brandweer zuurstof toe. Met succes: de koala kwam bij en begon te grommen naar de mensen die zijn leven hadden gered.

Sean – het dier is vernoemd naar een van de brandweerlui – is daarna overgebracht naar een opvangcentrum en nagekeken door een dierenarts. Het ziet ernaar uit dat het weer goed komt met hem.

‘Dit komt niet zo vaak voor, maar het toont wel de inzet aan van veel vrijwilligers die wilde dieren willen redden. Koala’s vluchten geregeld een boom in als ze zijn aangereden of gebeten door een hond. We krijgen helaas veel meldingen binnen over koala’s’, aldus Amy Amato van Wildlife Victoria.

Bronnen: The Guardian, Wildlife Victoria ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde