Aan het korte leventje van Kitty leek half juli op een vreselijke manier een einde te komen, toen ze aan een hek werd vastgebonden in Rotterdam. Gelukkig werd het kitten door de politie net op tijd gevonden en aan de goede zorgen toevertrouwd van de dierenambulance en Dierenopvangcentrum Spijkenisse. Inmiddels heeft Kitty twee operaties gehad en gaat het steeds beter met haar. Het zal nog lang duren voor ze in orde is en het asiel voor haar op zoek kan naar een gouden mandje. Maar voor een diertje dat zo vreselijk is mishandeld, is de liefde en zorg die ze momenteel krijgt vast een verademing.

Kitty
Ondanks haar vreselijke ervaringen is Kitty blij met de aandacht die ze krijgt | © Dierenopvancentrum Spijkenisse

In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli deed de politie van Rotterdam een schokkende ontdekking. Na een melding trof men een kitten aan in de buurt van het Marconiplein. Het diertje was met tiewraps vastgebonden aan een hek, achtergelaten om te sterven. Het politieteam bevrijdde haar en schakelde de dierenambulance Zuid-Holland Zuid in. Intussen noemden de agenten hun vondeling Kitty.

Kitty werd met spoed onderzocht door de dierenarts en kreeg direct pijnstilling toegediend. Ze had meerdere ernstige verwondingen, zoals te verwachten is na zo’n gruwelijke daad.

Mishandeling
Minstens zo schokkend als het feit dat het kitten aan een hek was gebonden, was de constatering dat ze een aantal ernstige verwondingen al eerder had opgelopen. Zo had ze een complexe geïnfecteerde breuk op haar voorpoot en een helende breuk bij de achterpoot.

Herstellende
Kitty werd opgevangen bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse en het asiel laat via Facebook weten hoe het met het katje is. Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar het gaat de goede kant op. Haar eerste operatie vond al kort na opname plaats. Zo schreef Dierenopvangcentrum Spijkenisse op 14 juli haar Facebookpagina:

“Kitty heeft gisteren haar eerste operatie gehad, bij haar kin was haar huid tot halverwege de onderkaak afgestroopt. Dit is weer vastgehecht (achter haar hoektandjes langs), dit moest snel gebeuren en vandaar dat dat gisteren meteen is gedaan. Verder heeft ze een breuk in haar elleboog, een breuk in de groeischijf van haar hak en in haar borstbeen. Ze heeft dus nog een lange weg te gaan en omdat ze nog zo klein is moeten wij duimen dat ze er helemaal goed doorheen komt. Ze is op dit moment in huis bij één van onze vrijwilligsters, tevens ook de dierenarts die haar heeft geopereerd, beter kan zij op dit moment niet zitten, hier heeft zij de juiste medische zorg om haar heen. We weten inmiddels dat ondanks wat ze heeft meegemaakt het een vechtertje is, ze eet goed ondanks de pijn in haar kaak en kroelt graag. Ze geniet zichtbaar van de liefde en de goede zorgen die zij nu krijgt.”

Doorzettertje
Het verhaal van Kitty raakte zeer veel mensen, die geëmotioneerd reageerden en verenigd waren in hun gevoel van afschuw. Velen maakten een bijdrage over, omdat de kosten voor de behandeling, medicatie en operaties van Kitty hoog oplopen. Het asiel heeft laten weten voldoende geld te hebben ontvangen voor operaties en zorg voor Kitty; uiteraard komt de rest van het gedoneerde geld ook heel goed terecht, voor de verzorging van de andere dieren.

Met Kitty gaat het steeds beter. Ondanks wat ze heeft meegemaakt en de ongemakken na inmiddels twee operaties, blijkt ze een vechtertje te zijn en geniet ze van de aandacht. Ongelofelijk, het vertrouwen dat dieren, zelfs na zo wreed behandeld te zijn, in mensen kunnen hebben. Donderdag plaatste het asiel een uitgebreide update:

Wil je op de hoogte blijven van het herstel van Kitty? Volg dan Dierenopvancentrum Spijkenisse op Facebook.

Bronnen: Dierenbescherming, Dierenopvangcentrum Spijkenisse ©Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.