Dierenmishandeling. In Nederland krijg je er hooguit een taakstraf voor. Maar daar denken ze in Tallapoosa County, Alabama (VS) heel anders over. De 30-jarige Nick Patterson kreeg een gevangenisstraf van 99 jaar opgelegd, omdat hij de honden van zijn grootouders ernstig heeft verwaarloosd.

dierenmishandeling
99 jaar achter tralies wegens dierenmishandeling | Foto: Pixabay

Patterson moest zorgen voor de collies van zijn grootouders, maar in plaats daarvan liet hij de dieren verhongeren. Bij een inval van de politie vorig jaar juli bleek dat de honden volledig uitgemergeld waren, alleen maar smerig regenwater konden drinken en maandenlang geen verzorging gekregen hadden. Er werden naast 14 nog levende honden ook de stoffelijke resten gevonden van 6 andere collies.

Toen de politie de inval deed sloeg de dierenbeul op de vlucht om uit handen te blijven van de lange arm. Tijdens zijn vlucht maakte hij ook nog eens gebruik van gestolen credit cards. Maar op 24 juli werd hij alsnog gearresteerd.

dierenmishandeling
Collie | Foto: Pixabay

Voorbeeld
Patterson kreeg 9 aanklachten te horen wegens ernstige dierenmishandeling. Volgens de aanklager is de uitspraak van de rechtbank een ‘voorbeeld voor alle inwoners van Tallapoosa County’:

“Als je een kind iets aandoet of een dier ga je naar de gevangenis in Tallapoosa County, zo simpel is dat. Dit is een emotionele rechtszaak geweest over een van de meest gruwelijke vormen van dierenmishandeling die ik ooit heb gezien.”

Overigens is er een kans dat Patterson over 18 jaar in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. Maar dan zal hij in ieder geval geen dieren meer mogen hebben, want hij kreeg ook een levenslang houdverbod opgelegd. En hoewel dit een gruwelijke zaak is, vinden wij dat er in veel landen een voorbeeld genomen mag worden aan de uitspraak van de rechtbank in Tallapoosa County. Ook in Nederland.

Bron: doggiescare.com ©Animals Today Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.