Patrick en Rossana Kluivert hebben tijdens een benefietavond maar liefst 200.000 euro binnengesleept voor de honden op Curaçao. Het echtpaar werkt samen met Rescue Paws Curaçao aan een nieuw te openen hondenopvangcentrum: het Kluivert Dog Rescue Center.

Curaçao
Foto: Animals Today

Bij een veiling tijdens de benefietavond werden items van verschillende BN-ers, waaronder Patrick Kluivert zelf, geveild. Onder de gasten waren onder andere oud-Ajacied Dennis Bergkamp en Humberto Tan.

Het Kluivert Dog Rescue Center is een non-profit organisatie die zich inzet voor de honden op het eiland. Het Center zal een veilige haven bieden aan honden in nood, die directe zorg nodig hebben doordat ze op straat leven, ondervoed, verwaarloosd of erg ziek/gewond zijn.

Tweede kans
In het Center worden de honden opgevangen, verzorgd, gesocialiseerd en herplaatst/geadopteerd. De honden krijgen een welverdiende tweede kans op een beter leven, een leven wat ze wellicht nooit gekend hebben. Daarnaast organiseert de stichting ook sterilisatie- en castratieacties en educatieve programma’s om het aantal zwerfhonden te reduceren en zo het dierenleed op het eiland te verminderen.

Momenteel wordt er hard gebouwd aan het Kluivert Dog Rescue Center op Plantage Porto Mari. Het Rescue Center zal half oktober 2018 opengaan.

Lost in Paradise
Animals Today maakte in 2017 een documentaire over de honden op Curaçao: Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao. Bekijk de film hieronder:

Kijk hier de documentaire: ‘Lost in Paradise: The Dogs of Curaçao’

Bron:

©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor