Een dier uit het asiel of dierenopvang halen is misschien wel het beste voornemen voor 2015. Of het nu gaat om een hond, kat of konijn, door een opvangdier in huis te halen geef je het de kans om eindelijk gelukkig te worden. Zeker wanneer het een dier betreft dat een rotleven achter de rug heeft en van mensen afhankelijk is om er weer bovenop te komen. PiepVandaag is op zoek naar jullie succesverhalen.

Robina
Robina voor en na de adoptie. Foto’s: Cara Welfare Philippines

In de Nederlandse asielen zitten genoeg dieren te wachten op een nieuw baasje. Gelukkig gaat het doorgaans om gezonde dieren. Elders in de wereld is dat helaas anders. Zo toont de website van de Filippijnse dierenwelzijnsorganisatie Cara Welfare een galerij met foto’s van dieren voor, en na de opvang. Indrukwekkende beelden, die aantonen dat liefde en toewijding een ongelukkig dier weer op zijn pootjes kunnen helpen.

Slechts één van de vele voorbeelden is de hond Robina. In april 2014 werd zij door Cara Welfare  gered van een vreselijk bestaan. Eén van haar voorpoten was ernstig misvormd, ze was ernstig ondervoed en had last van schurft en wormen. Robina werd na haar redding tijdelijk bij een opvangfamilie geplaatst, en dat is haar redding geweest. Haar voorpoot is weer bijna normaal, en dankzij het feit dat ze bij de geschikte mensen terechtkwam blijkt ze een erg lieve en speelse hond te zijn. Wie de foto’s op de website bekijkt ziet dat Robina inmiddels heel anders uit haar ogen kijkt dan voorheen. Het vinden van een nieuwe baas lijkt slechts een kwestie van tijd.

Guideon
Guideon voor de opvang. Foto: FB Savanah

Ook in Nederland vinden we dergelijke succesverhalen. Dierenopvang Savanah in Landgraaf plaatste op Facebook enkele foto’s van Guideon, een paard dat een aantal maanden geleden werd opgevangen. Toen was Guideon vel over been, maar inmiddels hebben zich adoptieouders gemeld, en dankzij de goede zorgen van Savanah is Guideon er helemaal bovenop gekomen. De beelden spreken voor zich en zijn het belangrijkste argument dat ieder dier een nieuwe kans verdient.

Guideon
Guideon na opvang. Foto: FB Savanah

Gezocht

Omdat deze succesverhalen zo inspirerend zijn wil PiepVandaag regelmatig aandacht besteden aan adoptiedieren en hun baasjes. We zoeken naar foto’s en verhalen over succesvolle adopties om hier op de website te plaatsen. Dus heb je een poes geadopteerd die daarna helemaal is opgebloeid, of een hond, of een paard of wat voor dier dan ook, deel je verhaal met ons en stuur foto’s mee van voor en na de adoptie. Dankzij jullie bijdragen hopen we zoveel mogelijk mensen over de streep te trekken om dieren ‘met een verleden’ te adopteren, en hun leven een nieuwe, positieve wending te geven.

Mail je foto’s met verhaal naar PiepVandaag. We nemen daarna contact op om er een mooi artikel over te schrijven. Alvast hartelijk dank!

Bronnen: Cara Welfare Philippines, Savanah ©PiepVandaag.nl Bart van Riel