Linda Heijboer uit Oud-Vossemeer is op zoek naar getuigen die gezien hebben hoe een groepje jongens van een jaar of 12 afgelopen zondag haar konijnen stal en mishandelde. Een van de dieren heeft dit niet overleefd. Ook vernielden de jongens haar tuin, lieten het kippenhok openstaan en gooiden zij eieren stuk op de grond.

Oud-Vossemeer
Hangoor | Foto: Pixabay

Het voorval vond plaats op zondag 2 juli tussen 16 en 18 uur, zo meldde Linda Heijboer op Facebook. Zij is erg verdrietig, omdat haar Engelse hangoorkonijn de mishandeling niet heeft overleefd, waarschijnlijk omdat ze gestikt is:

“Ze hebben de arme beestjes met een rood-wit plastic lint gevangen, vastgebonden en meegenomen, samen met een voerbak en een drinkfles. Vervolgens hebben de jongens de konijnen met het lint om hun kopjes vastgebonden aan het hek tussen de garages en de Sint Antonius school (Oud-Vossemeer). Onze lieve Engelse hangoor konijn Belle hebben ze daar dood achtergelaten en de andere 3 in shock.”

Niet moedwillig
Met de konijnen die de mishandeling overleefden gaat het inmiddels weer goed, aldus Linda. Ze is er ook niet zeker van dat er opzet in het spel was:

“Wij denken niet dat de jongens onze Belle moedwillig hebben willen doden, maar zouden toch graag de waarheid aan het licht krijgen.”

Oud-Vossemeer
Schermfoto bericht Facebookpagina Linda Heijboer (origineel inmiddels verwijderd)

Onderzoek
Omroep Zeeland meldt dat er beelden zouden zijn van een bewakingscamera waarop de jongens te zien zijn, en volgens Linda Heijboer heeft een ander groepje kinderen van 7 tot 9 jaar de jongens betrapt en de konijnen uit hun benarde positie bevrijd. Maar zij zoekt naar meer getuigen, ook om de politie te helpen, die inmiddels een onderzoek is begonnen naar de mishandeling:

“De politie is die zelfde avond nog langs geweest, maar kan niets doen zonder duidelijke omschrijving en of camerabeelden. (…) Graag zou ik in contact komen met getuigen of misschien met andere bewoners van Oud-Vossemeer waar ook vernielingen zijn aangebracht. Graag alleen reageren wanneer u informatie heeft, liefst in een pb.”

Linda Heijboer is te bereiken via haar Facebookpagina.

Bronnen: Omroep Zeeland, Linda Heijboer/Facebook (bericht verwijderd) ©AnimalsToday.nl Bart van Riel