Voor de vierde keer in een jaar is in het Zeeuwse Ritthem op Walcheren een kat in een metalen strop terechtgekomen, ditmaal met dodelijke afloop. Kat Levi werd gevonden met de strop om zijn nek. Hij was amper nog in leven en overleed op de tafel van de dierenarts. Bewoners van Ritthem en Stichting Dierenwelzijn Walcheren vrezen dat er een kattenhater actief is.

Levi slachtoffer strop Ritthem
Levi werd slachtoffer van een strop in Ritthem | Foto: Stichting Dierenwelzijn Walcheren/Facebook

De vinder van Levi, Nora van ’t Padje, zegt tegen Omroep Zeeland:

“Dit is iemand die bewust bezig is de katten in Ritthem te vermoorden en de baasjes angst aan te jagen.”

Het eerste geval vond plaats op 27 november 2019, toen de tienjarige kater Timmy drijfnat thuiskwam met een strop om zij nek. Hij overleefde het voorval gelukkig, maar is inmiddels wel al overleden. Daarna gebeurde het nogmaals bij twee katten, allemaal in de omgeving van de Lambrechtsenstraat en de Weverstraat in Ritthem, aldus Van ’t Padje.
.

.
Katteneigenaren maken zich inmiddels ernstig zorgen over het welzijn van hun dieren. Sommigen hebben hun huisdier(en) inmiddels elders geplaatst omdat ze het risico te groot vinden, anderen laten hun kat niet meer naar buiten, aldus diverse media.

Kattendoder actief in Ritthem?

Op foto’s gepubliceerd door Stichting Dierenwelzijn Walcheren is te zien dat de strop die Levi fataal werd van dezelfde soort is als de stop waar kater Timmy een jaar geleden mee thuiskwam. De stichting vreest dat er een kattendoder actief is:
.

https://www.facebook.com/dierenwelzijnwalcheren/posts/696679914277742

.
Stichting Dierenwelzijn Walcheren vraagt iedereen die hetzelfde heeft meegemaakt dit te melden bij de politie. Wie meer weet over de dader of daders wordt natuurlijk ook gevraagd om dit te melden bij de politie, via telefoonnummer 0900-8844, of bij de dierenpolitie via 144. Er zijn ook meerdere meldingen van katten die afgelopen tijd spoorloos verdwenen, dus de mogelijke kattenhater in Ritthem zou al meer slachtoffers gemaakt kunnen hebben. Bel je liever niet met de politie? Je kunt ons ook mailen, wij garanderen je privacy: redactie@animalstoday.nl.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR