In Rotterdam en Hellevoetsluis hebben afgelopen dagen ernstige vormen van kattenmishandeling plaatsgevonden. Er is een poes beschoten met een buks en tot tweemaal toe werd een kat hard aan de staart getrokken, wat in een geval leidde tot dodelijke verwondingen. Bij een andere kat moest de staart geamputeerd worden.

kattenmishandeling
De staart van Garfield uit Rotterdam moest geamputeerd worden | Foto: Politie Eenheid Rotterdam Dierenwelzijn

De kat met de geamputeerde staart is Garfield (bovenstaande foto), het meest recente slachtoffer van kattenmishandeling in Rotterdam, voor zover bekend. Garfield is een rode Main Coon, die regelmatig een wandelingetje maakte in het parkje in de Kruidenbuurt, wijk Ommoord.
.


.

De politie sluit niet uit dat iemand Garfield bij de staart heeft gepakt en weggeslingerd. Daarom vraagt de politie aan eventuele getuigen of zij zich willen melden. Op onderstaande foto is de Kruidenbuurt te zien.
.

.

Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis, gemeente Voorne-Putten (Zuid-Holland), zijn vorige week twee katten ernstig mishandeld, wat leidde tot de dood van een van hen. Beide katten hoorden thuis bij dezelfde familie. Poes Vos (1) werd beschoten met vermoedelijk een luchtbuks, maar overleefde dit gelukkig wel. De dag ervoor kwam poes Jazz (2) gewond thuis. Haar staart bleek er ‘uitgetrokken’ te zijn, aldus de dierenarts, waardoor alle spieren in het achterlijf kapot waren en de kat moest inslapen.

Er is nog getwijfeld of Jazz wellicht een verkeersongeluk heeft gehad, maar volgens de dierenarts is er sterk vermoeden dat de staart er door iemand uitgetrokken is.

In Hellevoetsluis zijn laatste tijd meer meldingen van kattenmishandeling. Drie jaar geleden werd de plaats zelfs geteisterd door een kattenhater, een 29-jarige Rotterdammer, die meerdere slachtoffers maakte.

Meld kattenmishandeling

De politie vraagt om getuigen van kattenmishandeling en mishandeling van andere dieren te melden via het telefoonnummer 0900-8844, of in noodgevallen via 144 van de dierenpolitie. Wil je anoniem blijven dan kan dat via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem), maar je kunt ook contact opnemen met ons. Wij garanderen je privacy maar zorgen toch dat je informatie op de juiste plek belandt. Mail ons op redactie@animalstoday.nl.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel