Het is voorbij met de ouderwetse, bijgelovige en wrede slacht van dieren tijdens festivals in Vietnam. Na een campagne van dierenwelzijnsorganisatie Animals Asia Foundation heeft de premier van het land aangekondigd het slachten van varkens op festivals te verbieden. Dit is een grote vooruitgang, aangezien er veel dierenleed is tijdens de ‘feesten’ in Vietnam.

Nem Thuong
Zo werd een varken geslacht tijdens het Nem Thuong festival | Foto: screenshot video

De Animals Asia Foundation heeft over de hele wereld handtekeningen verzameld om het slachten van varkens tijdens festivals af te schaffen. Deze internationale campagne heeft hier positieve resultaten mee bereikt. Het Nem Thuong festival is het bekendste evenement in Vietnam, waarbij varkens letterlijk in stukken worden gehakt.

Rustig en gastvrij
De minister van Cultuur, Sport en Toerisme, Hoang Anh Tuan, zei tegen Animals Asia:

“In een land dat rijk is aan traditie en cultuur kunnen we ons het beeld niet veroorloven dat een varken voor het oog van honderden mensen onthoofd wordt, waarna het bloed eruit spuit. Dit past niet bij een rustig en gastvrij land als het onze.”

Volgens Tuan Bendixsen, de directeur van de Animals Asia Foundation is deze ontwikkeling zeer positief:

“Het laat zien dat het land luistert en reageert op wat de mensen willen. Het is mooi dat zij (vrijwel) unaniem waren over de veroordeling van het festival Nem Thuong.”

Hoewel het nieuws positief is moet er nog wel toezicht blijven op te situatie om ervoor te zorgen dat de dieren daadwerkelijk beschermd blijven. Achter de schermen zal Animals Asia ervoor zorgen dat er geen dieren meer slachtoffer worden van gruwelijke festivals zoals Nem Thuong.

Trots
De oprichter van de Animals Asia Foundation, Jill Robinson, spreekt vol lof over het resultaat dat geboekt is met de campagne:

‘’Van de kleinste individuele acties tot grotere acties hebben we een verandering verwezenlijkt en de kans gekregen om een einde te maken aan de wrede festivals.’’

Daarbij benadrukt ze dat het om meer gaat dan alleen het imago van het land:

‘’Hierdoor wordt er een nieuw impuls gegeven aan de groeiende vooruitgang voor het dierenwelzijn in Vietnam.’’

Bekijk in onderstaande video hoe barbaars het eraan toeging op het Nem Thuong festival (schokkende beelden):

Bron © PiepVandaag.nl Lisa van der Linden