Afgelopen zaterdag filmde Animal Rights onvoorstelbaar lijden bij de jacht rondom de Lek in Utrecht. Meerdere dieren werden zwaargewond aan hun lot overgelaten. Op de beelden is te zien hoe een aangeschoten gans met een lamme vleugel aan de jagers probeert te ontkomen: ondertussen wordt er onverschillig op andere overvliegende dieren geschoten.

ganzen
Ganzen lijden onvoorstelbaar na jachtpartij in Utrecht | Foto: Pixabay

Jessica Smit, campagneleider Animal Rights:

“Hoe iemand zo harteloos met het lijden van levende, voelende wezens om kan gaan is voor ons een raadsel. Wij willen dat deze jager zijn jachtvergunning wordt ingetrokken en hebben een handhavingsverzoek ingediend bij de bevoegde instantie. Er wordt jagers in Nederland geen strobreed in de weg gelegd, dat moet afgelopen zijn.”

Schokkende beelden

Op de filmbeelden is te zien hoe een jachtpartij er aan toe gaat. Dieren die geraakt worden vallen hard naar beneden. Niet elk schot is meteen raak: meerdere gewonde ganzen worden aan hun lot overgelaten. Zodra de dieren dood zijn, worden ze uitgestald in het veld, om hun overvliegende soortgenoten naar de kogels van de jagers te lokken.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode