Het aantal Franse Bulldogs dat in het Battersea Dogs & Cats Home opvangcentra wordt binnengebracht stijgt enorm. Dit jaar zijn er tot nu 29 Franse Bulldogs binnengebracht. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog maar 11 en het jaar daarvoor stond de teller nog maar op 7.

Franse bulldog
Franse bulldog | Foto: Photo credit: erban / Foter.com / CC BY-NC-ND

De Franse Bulldog is onder beroemdheden, zoals Lady Gaga en Hugh Jackman een populaire hond. Op Instagram verschijnen dan ook geregeld foto´s van de celebrities met de hondjes, wat de populariteit van de Franse Bulldogs onder de ´gewone´ mens heeft doen stijgen. Massaal worden de honden aangeschaft, maar vervolgens ook weer gedumpt. Hoe komt dat?

https://www.instagram.com/p/4hUtSKELSV/

Franse Bulldogs zijn ontzettend doorgefokt waardoor ze aan een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen onder de leden hebben. De Franse Bulldog staat met stip op nummer 1 in de Rashondenwijzer van Dier&Recht. Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. De bekendste van de gezondheidsproblemen bij de honden zijn misschien wel hun problemen met ademen. Daarnaast zijn ze met hun Disney ogen vatbaar voor oogproblemen en hebben ze ook regelmatig te maken met huidinfecties door overtollig huid.

Met bovenstaande gezondheidsproblemen houden mensen geen rekening als ze een Franse Bulldog aanschaffen. Na de aankoop komen ze al gauw voor hoge dierenartskosten te staan. Hierdoor nemen eigenaren van Franse Bulldogs steeds vaker de beslissing om afstand te doen van hun hond. Nog altijd beseft niet iedereen dat de aanschaf van een dier niet zomaar niet iets is getuige de grote aantallen zoekopdrachten online naar Franse Bulldogs en andere vergelijkbare hondjes. Voor de aanschaf online van een hond wordt door Britse dierenorganisaties gewaarschuwd. Je weet nooit of ze misschien verkeerd behandeld zijn of ziek zijn.

Bron: The Guardian en BBC ©AnimalsToday.nl Lianne Raat