Franse Bulldogs massaal gedumpt in het Verenigd Koninkrijk

Het aantal Franse Bulldogs dat in het Battersea Dogs & Cats Home opvangcentra wordt binnengebracht stijgt enorm. Dit jaar zijn er tot nu 29 Franse Bulldogs binnengebracht. Vorig jaar waren dat er rond deze tijd nog maar 11 en het jaar daarvoor stond de teller nog maar op 7.

Franse bulldog

Franse bulldog | Foto: Photo credit: erban / Foter.com / CC BY-NC-ND

De Franse Bulldog is onder beroemdheden, zoals Lady Gaga en Hugh Jackman een populaire hond. Op Instagram verschijnen dan ook geregeld foto´s van de celebrities met de hondjes, wat de populariteit van de Franse Bulldogs onder de ´gewone´ mens heeft doen stijgen. Massaal worden de honden aangeschaft, maar vervolgens ook weer gedumpt. Hoe komt dat?

Mommy loves us so much.🐽

A post shared by Miss Asia (@missasiaxoxo) on

Franse Bulldogs zijn ontzettend doorgefokt waardoor ze aan een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen onder de leden hebben. De Franse Bulldog staat met stip op nummer 1 in de Rashondenwijzer van Dier&Recht. Het is algemeen bekend dat het mismaakte uiterlijk van de Franse Bulldog voor veel leed zorgt bij deze honden. De bekendste van de gezondheidsproblemen bij de honden zijn misschien wel hun problemen met ademen. Daarnaast zijn ze met hun Disney ogen vatbaar voor oogproblemen en hebben ze ook regelmatig te maken met huidinfecties door overtollig huid.

Met bovenstaande gezondheidsproblemen houden mensen geen rekening als ze een Franse Bulldog aanschaffen. Na de aankoop komen ze al gauw voor hoge dierenartskosten te staan. Hierdoor nemen eigenaren van Franse Bulldogs steeds vaker de beslissing om afstand te doen van hun hond. Nog altijd beseft niet iedereen dat de aanschaf van een dier niet zomaar niet iets is getuige de grote aantallen zoekopdrachten online naar Franse Bulldogs en andere vergelijkbare hondjes. Voor de aanschaf online van een hond wordt door Britse dierenorganisaties gewaarschuwd. Je weet nooit of ze misschien verkeerd behandeld zijn of ziek zijn.

Bron: The Guardian en BBC ©AnimalsToday.nl Lianne Raat

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Zo jammer. Een hond is een levend wezen met gevoel en GEEN ACCESSOIRE !!! Ik heb zelf een Franse bulldog, en ja, ze staan bekend om hun ” problemen” ….maar ik zou haar voor geen goud weer willen missen!! Ze heeft last van haar huid, ze heeft een rughernia….ontsteking in haar oren…maar als mijn kinderen deze klachten zouden hebben dan breng ik ze ook niet naar een tehuis!!! Liefde en verantwoordelijkheid is onvoorwaardelijk!!! Misschien een idee….bestaat er een kans om een van deze kanjerste adopteren???

  2. Wij hebben een Border Collie en ook dit ras groeit enorm vanwege dat deze honden vaak in de media gebruikt worden voor allerlei trucjes, waardoor mensen vaak denken dat ze een circus artiest kopen en er niet bij stil staan dat je veel met deze honden moet en trainen.
    Vooral in Belgie is het een groot probleem met deze honden, worden als babies behandeld en achter in de tuin gehouden en denken dat ze dan genoeg beweging krijgen, omdat de mens zelf te lui is om actief te zijn. Dan word er alleen maar mee geknuffeld en zijn er geen regels, waardoor de honden zeer vervelend worden en dan moeten ze maar weer weg.
    Wij hebben ook een herplaatser en hebben hem alles moeten leren, maar het is nu een schat van een hond en dat in een jaar tijd.