De 50 vrijwilligers van Feed Friends zijn iedere dag bezig met het uitdelen van voer aan de zwerfhonden op Curaçao. Tot voor kort gebeurde dit nog zonder officiële ontheffing van de lockdown tegen het coronavirus. Op een eerste aanvraag werd door de overheid niet gereageerd, maar na een nieuw verzoek kwam afgelopen zaterdag het verlossende woord!

Feed Friends ontheffing lockdown Curaçao
Feed Friends heeft ontheffing van de lockdown voor de honden op Curaçao | Foto: House of Animals

Voor de vrijwilligers is de ontheffing heel belangrijk, omdat zij de zekerheid moeten hebben dat ze de straat op mogen gaan om de dieren te voeren. Dankzij de ontheffing is het ook weer mogelijk om honden te vangen en te laten steriliseren.

Lockdown

Op Curaçao is een totale lockdown van kracht in de strijd tegen het coronavirus. Dat raakt niet alleen heel veel mensen, maar zorgt ook voor grote problemen met de honden op het eiland. Veel honden werden verzorgd door mensen van hotels, restaurants en cafés, maar omdat iedereen binnen moet blijven en er ook geen toeristen zijn krijgen de meeste straathonden geen voedsel en water meer.

vrokken voor honden op Curaçao
Door de totale lockdown op Curaçao dreigen de straathonden te verhongeren | Foto’s: Stichting Feed Friends

House of Animals heeft geld ingezameld waarmee het komende half jaar het voer voor de honden betaald kan worden en een deel van de medische zorg. In onderstaand filmpje worden alle gulle gevers bedankt, mede namens de honden van Curaçao:
.

.

Help de dieren en hun mensen

Volgens Feed Friends zijn er door de crisis helaas toch weer meer honden gedumpt. Ook katten worden aan hun lot overgelaten. Daarom is het extra belangrijk dat de organisaties nu ook particulieren gaan bijstaan bij het verzorgen van hun dieren. Dyveke Brugman van Feed Friends:

“Er komen steeds meer vragen van mensen binnen voor voer omdat ze zelf geen eten meer hebben en dus ook niet voor hun dieren.”

Daarom gaan we voer kopen voor de honden en katten van mensen die door de coronacrisis zelf niet meer voor hun dieren kunnen zorgen. Initiatiefnemer Sarah Volders, Feed Friends, Stichting Dog, Rescue Paws Curaçao en Thea Hansates slaan de handen ineen om het voer bij de families te brengen, die het zo ontzettend nodig hebben.

Help jij mee?

Karen’s blog: Actie brokken voor honden op Curaçao groot succes!

.
©House of Animals/AnimalsToday.nl