Twee schooljongens van 11 en 14 jaar oud in Noordoost-Engeland hebben vorige week schuld bekend voor het ernstig mishandelen van een egeltje, met de dood tot gevolg. De egel was een bekende in de buurt en werd door de buurtbewoners liefkozend ‘Little Man’ genoemd. De buurt is geschokt en de jongens wacht een straf.

doodschoppen
Tienerjongens schopten een egeltje zo hard dat het diertje geëuthanaseerd moest worden |Saparevo on Foter.com / CC BY-NC

De mishandeling vond plaats in het Noordoost-Engeland, in het graafschap Northumberland. In de wijk, waar het egeltje bekend stond als ‘Little Man’, is geschokt gereageerd op de brute mishandeling van hun stekelige buurtbewoner. Wekenlang werd het diertje door buurtbewoners gevoerd. Een van de bewoners was getuige van de mishandeling en is naar buiten gerend om het diertje te redden van het geschop van de jongens.

De bewoner, die anoniem wil blijven:

“Ik zag ze de egel schoppen alsof het een voetbal was. Ik ben naar buiten gegaan en heb het diertje mee naar binnen genomen en heb hem de hele nacht verzorgd. Zijn geschreeuw zal me voor altijd bij blijven.”

De volgende morgen is de bewoner met het egeltje naar de dierenarts gegaan, maar de ademnood van het dier was zo ernstig, dat ze niet anders konden dan het dier uit zijn lijden verlossen.

Heropvoeden

De politie onderzoekt de wrede mishandeling. Op een van de telefoons van de jongens vonden ze video’s van eerdere dierenmishandelingen. Op een van de video’s is te zien hoe de jongens een hond aansporen een konijn en een paar babyduiven dodelijk te verwonden. De jongens hebben vorige week in de rechtbank schuld bekend voor vijf misdrijven, waaronder wrede behandeling van een wild dier en het doden van een vogel. Een van de mogelijke strafopleggingen is heropvoeding via vrijwilligerswerk bij een natuurbeschermingsorganisatie.

Wildlife-agent Peter Baker van de politie in Northumberland:

“We zijn een natie van dierenvrienden en er mag geen twijfel over bestaan dat het gedrag van deze jongens barbaars is en compleet onacceptabel.”

Volgens Baker is het duidelijk dat de jongens geen oog hebben gehad voor het welzijn van deze dieren, maar tevens voldoening haalden uit het vastleggen van hun verwerpelijke daden op video. Ook stelt hij dat ze zich misschien niet goed de gevolgen van hun daden hebben gerealiseerd.

“Ze hebben nu voor de rest van hun leven een strafdossier. Ze hebben geluk dat hun jonge leeftijd ze behoedt voor een veel strengere straf.”

Bronnen:

©Animals Today