De Spaanse gemeente Sant Antoni de Portmany (Ibiza, Balearen) heeft zich uitgeroepen tot anti-stierenvechtgemeente. Dankzij de campagne ‘Mallorca Sense Sang’ (Mallorca zonder bloed), een campagne van CAS International en AnimaNaturalis die met een handtekeningenactie wordt ondersteund door HSI, hebben zich tot nu toe 28 gemeenten op de Balearen tegen het stierenvechten verklaard in 18 maanden. Het totaal aan anti-stierenvechtgemeenten komt nu op 32 te staan. 

Mallorca Ibiza
Foto Credit: Brian Hammonds via Compfight cc

Eerder werd bekend dat ook Palma de Mallorca, de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen, zich uitsprak tegen het stierenvechten. De campagne Mallorca Sense Sang heeft als hoofddoel het stierenvechten te verbieden op de Balearen en zoveel mogelijke anti-stierenvechtgemeenten te verkrijgen.

De lijst van anti-stierenvechtgemeenten komt nu op een aantal van 146 wereldwijd te staan. Spanje heeft op dit moment 122 anti-stierenvechtgemeenten. We hebben inmiddels meer dan 145.000 handtekeningen verzameld.U kunt ons actief helpen om meer handtekeningen te verzamelen om de lokale politici te overtuigen dat het stierenvechten voor eens en altijd verboden moet worden op de Balearen. Help ons door onze petitiete tekenen en te verspreiden.

Bron: CAS International